Paulig ottaa ensimmäisenä Suomessa käyttöön CHEPin hiilineutraalit kuormalavat

Maailmanlaajuisesti toimitusketjuratkaisuja tarjoava CHEP on solminut yhteistyösopimuksen Paulig-konsernin kanssa. Jatkossa kaikissa Pauligin toiminnoissa käytetään kuljetuksissa CHEPin vuokralavoja: kahvi, ruokatuotteet ja mausteet kulkevat hiilineutraaleilla lavoilla määränpäihinsä. Vastuullinen lavavalinta edistää ympäristötyöstään tunnetun Pauligin tuoreita vastuullisuustavoitteita.

Pauligin ja CHEPin yhteistyön avulla vähennetään puun käyttöä, päästöjä sekä jätteen määrää. Jakamistalouden edelläkävijänä CHEP on yksi maailman eniten ympäristöä säästävistä logistiikkayrityksistä. Sen kierrätystalouden liiketoimintamalli perustuu maailman suurimman uudelleenkäytettävien kuormalavojen ja konttien poolin jakamiseen ja uudelleenkäyttöön. Tämän avulla CHEP voi palvella asiakkaitaan samalla minimoiden vaikutukset ympäristöön ja tehostaen toimitusketjujen tehokkuutta sekä turvallisuutta ympäri maailmaa. Lisäksi kaikki kuormalavat ovat sataprosenttisesti peräisin ympäristöä säästävistä metsistä, eikä puujätettä tai muovia lähetetä kaatopaikalle.

Jätettä yli 13,2 miljoonan paperikupin verran vähemmän vuodessa

Verrattuna valkoisiin vaihtolavoihin CHEPin vuokralavojen avulla säästetään vuosittain noin 1 400 puuta ja vähennetään 1,86 miljoonan rekkakilometrin verran päästöjä. Jätteen määrä pienenee yhteistyön avulla yli 13,2 miljoonan paperikupin verran vuodessa. Luvut perustuvat Elinkaarianalyysi (LCA) tutkimukseen, jossa otetaan huomioon kaikki tuotteen elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset ja noudatetaan ISO-14044 metodologiaa (vertaisarvoitu).

Lähes 145-vuotiaalla perheomisteisella Pauligilla on tällä hetkellä tuotantoa Suomessa, Ruotsissa, Belgiassa, Venäjällä, Virossa ja Isossa-Britanniassa. Pauligilaiset työskentelevät kolmessatoista eri maassa ja kahvia, mausteita ja erilaisia ruokatuotteita viedään yhteensä yli seitsemänkymmeneen maahan. Paulig kuljettaa vuosittain Euroopassa noin 1,5 miljoonaa lavaa, joista jatkossa noin 70 prosenttia on CHEPin sinisiä lavoja.

”Nyt meillä on kaikkiin maihin vain yksi yhteinen lavasopimus, mikä helpottaa ajankäyttöä sisäisesti ja tehostaa toimintaamme”, Pauligin Head of Indirect Sourcing Terhi Liukkonen sanoo.

”Kun lavat liikkuvat, haluamme tehdä sen tehokkaimmalla tavalla. Olemme saaneet CHEPiltä useita oivaltavia ehdotuksia siihen, mitä asioita voimme tehdä, jotta voimme entisestään parantaa materiaalien liikkumista. Olemme innokkaita oppimaan ja kehittymään, tässä yhteistyössä on hienoa, että myös meidät haastetaan kestävässä kehitystyössä jatkuvaan parantamiseen”, Liukkonen sanoo.

CHEPin kiertotalousmalliin perustuvat lavat ovat vähäpäästöisiä. Jakamisen ja uudelleenkäytön vähähiilisyyden todisteena on CHEPin tuore tunnustus: yritys valittiin tänä vuonna maailman kestävimmäksi yritykseksi (Dow Jones Sustainability Index 2020).

CHEPin asiakkailla on lisäksi mahdollisuus ottaa käyttöönsä täysin päästövapaat lavat ja kompensoida valitun ympäristöohjelman avulla päästöt siten, että lavat ovat 100-prosenttisesti hiilineutraaleja.

Hiilineutraalit lavat ovat Pauligille tärkeä askel ympäristötyön jatkamisessa.

”Valitsimme ympäristöohjelmaksi afrikkalaisen projektin, jossa keskitytään Saharan eteläpuoleisen alueen vesijärjestelmäinfrastruktuurin rakentamiseen, koska puhdas vesi on tärkeässä osassa ihmisten hyvinvoinnissa alkuperämaissa ja myös tuotteidemme arvoketjussa”, Liukkonen kertoo.

Kuvia voi ladata osoitteesta: www.kuvat.fi/W6MFGRHPK9

Tietoja Pauligista 
Paulig-konserni sai alkunsa vuonna 1876 perustetusta perheyrityksestä, kun Gustav Paulig aloitti liiketoiminnan Helsingissä. Tänään Paulig-konserni tarjoaa kahvituotteita ja -palveluja, ruokakonsepteja, mausteita, kasvisperäisiä tuotteita sekä snackstuotteita. Yhtiön brändejä ovat Paulig, Santa Maria, Risenta, Gold&Green ja Poco Loco. Paulig-konsernilla on liiketoimintaa 13. maassa ja liikevaihto vuonna 2019 oli 921 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa on noin 2 100 henkeä.  
www.pauliggroup.com

Tietoja CHEPistä:
CHEP on toimitusketjuratkaisujen globaali toimittaja, joka toimii kulutustuote-, tuoretuote-, virvoitusjuoma-, teollisuus- ja vähittäismyyntisektoreilla yli 60 maassa. CHEPillä on laaja valikoima logistiikka- ja käyttöympäristöjä sekä tukipalveluja, joiden tarkoituksena on tehostaa asiakkaiden toimintaa, vähentää riskejä ja edistää kestävää kehitystä. CHEPin yli 11 500 työntekijää ja yli 300 miljoonaa kuormalavaa ja pakkausta muodostavat laajan palveluverkoston ja tuottavat poikkeuksellista lisäarvoa asiakkaille. CHEPin yli 500 000 asiakaspistettä palvelevat maailmanlaajuisia yrityksiä ja tuotemerkkejä, kuten Procter & Gamble, Sysco, Kellogg’s and Nestlé. CHEP on osa Brambles Groupia, joka toimittaa palveluja mm. IFCO:lle, uudelleenkäytettävien muoviastioiden johtavalle toimittajalle, sekä erikoistuneille pakkausratkaisujen toimittajille auto-, ilmailu-, öljy- ja kaasusektoreilla. Lisätietoja CHEPistä osoitteessa www.chep.com tai www.chepsuomi.fi.  Lisätietoja Brambles-konsernista osoitteessa www.brambles.com.