Pasilaan nouseva Hoasin Huippu-kortteli vie opiskelija-asumisen uudelle tasolle

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas rakennuttaa Keski-Pasilaan opiskelijakorttelin, joka vastaa opiskelijoiden tarpeisiin ja tarjoaa yhteisöllistä asumista. Vuonna 2023 valmistuvaksi arvioitu kortteli tulee tarjoamaan kodin sekä kattavat palvelut lähes 400 opiskelijalle.

Keskelle Pasilaa nousee paraikaa tornitalojen kimppu, joiden lomaan Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas rakennuttaa modernin opiskelijakorttelin. Hoas Huipuksi nimetyssä korttelissa tulee olemaan kolme 12–15-kerroksista tornia ja kolme 5–6-kerroksista taloa. Rakennustyöt alkavat syksyllä 2021, ja valmista arvioidaan olevan vuonna 2023.

”Olemme rakennuttaneet uusia kohteita opiskelijoiden toiveet huomioiden. Opiskelijat toivovat asumiselta hyviä liikenneyhteyksiä, kampusten läheisyyttä ja edullista asumista. Lisäksi haluamme helpottaa opiskeluarkea tarjoamalla mahdollisuuksia yhteisöllisempään elämään, jossa asukkaat saavat tukea toisiltaan”, kertoo Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio.

Uusi kortteli tulee tarjoamaan yhteisöllisyyttä asukkaille ja tukea elämään ja arkeen. Hoasin pääkonttorin ja opiskelijakotien lisäksi kortteliin rakennetaan ravintola, lukusali, neuvottelutiloja sekä monitoimitiloja opiskelijoiden käyttöön. Hoasin läheisten opiskelijatalojen asukkaat pääsevät myös käyttämään Huipun yhteistiloja.

Yksiöt houkuttelevat, mutta soluasuminen ruokkii yhteisöllisyyttä

Yksiö on haluttu asumismuoto myös opiskelijoiden keskuudessa. Yli 60 prosenttia Hoasille saapuvista asuntohakemuksista koskee yhdelle hengelle tarkoitettuja asuntoja.

Hoas on vastannut yksiöasumisen kasvavaan suosioon rakentamalla uusiin opiskelijataloihinsa tavallista enemmän yksiöitä, mutta Tarhio muistuttaa myös soluasumisen hyvistä puolista.

”Yksiö on kestosuosikki, mutta hyvä alku opiskelijaelämälle voi löytyä soluasunnosta. Jos arvostaa sosiaalisuutta ja tukiverkkoa ympärillään, niin soluasunto on oivallinen vaihtoehto. Arki sujuu helpommin, kun ympärillä on ihmisiä, joilta voi kysyä neuvoa vaikka ruoanlaitossa ja talon tavoista”, Tarhio sanoo.

”Soluasumisesta hyötyvät etenkin nuoremmat opiskelija-asukkaat, jotka muuttavat ensimmäistä kertaa omaan kotiin. Tällöin kämppis voi tarjota sellaista tukea ja turvaa arkeen, jota ei yksin asuessa saisi”, Tarhio lopettaa.

Faktoja

Laajuus: 13 000 kem² asunnot, 3 000 kem² toimitilat
Valmistumisvuosi: 2023

Lisätietoja:

Matti Tarhio, toimitusjohtaja
p. 0400 800 255
matti.tarhio@hoas.fi

Hoas on yleishyödyllinen säätiö, joka vuokraa, rakennuttaa ja ylläpitää asuntoja pääkaupunkiseudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville, tutkintoaan päätoimisesti suorittaville opiskelijoille. Asuntoja Hoasilla on tällä hetkellä yli 9 700 kpl ja asukkaita noin 19 000. www.hoas.fi