Operail on aloittanut rautatieliikenteen Suomessa ja yhteistyön johtavan satamaoperaattorin Rauanheimon kanssa

Operail on aloittanut rautatieliikenteen Suomessa ja yhteistyön johtavan satamaoperaattorin Rauanheimon kanssa

Kansainvälinen kuljetus- ja logistiikkayhtiö Operail kuljetti kaikkien aikojen ensimmäisen kaupallisen tavarajunansa Suomen rautateillä 3.11. Operail on Rauanheimon päärautatieoperaattori Vainikkala–Koverhar-reitillä kuljettaen irtolastia.

”Kansainvälinen laajeneminen on tärkeä osa kasvustrategiaamme. Olemme iloisia ottaessamme seuraavan askeleen kohti suurempia tavoitteita aloittamalla toiminnan Suomessa. Olemme odottaneet malttamattomina tätä hetkeä”, sanoo Paul Lukka, Operail Finlandin hallituksen puheenjohtaja ja Operail Groupin johtokunnan jäsen. ”Olemme kiitollisia Rauanheimolle sen meitä kohtaan osoittamasta luottamuksesta ja teemme parhaamme vastataksemme meille asetettuihin odotuksiin ja tarjotaksemme laadukkaita ja luotettavia palveluja”, Lukka lisää.  ”Olemme nyt läsnä Suomessa, ja tavoitteemme on varmistaa paikkamme markkinoilla. Meillä on jo uusia suunnitelmia, ja kerromme niistä mielellämme julkisesti, kun aika on oikea.”

Operail tarjoaa rautatiekuljetuspalveluja Rauanheimolle Vainikkalan raja-asemalta Koverharin satamaan Hankoon. Joakim Laxåback, Suomen johtavan satamaoperaattorin Rauanheimon toimitusjohtaja:

“On hyvä, että Suomen kuljetusmarkkinat kiinnostavat ja että uusia yrityksiä syntyy. Operail suoriutuu varmasti hyvin ja täydentää hienosti VR Transpointin olemassa olevia tehokkaita palveluja. Suomi on etäällä todellisista maailmanmarkkinoista ja on äärimmäisen tärkeää, että vahvistamme edelleen logistiikkaa ja olemme kustannustehokkaita. Nämä kaksi rautatieoperaattoria, jotka kehittyvät jatkuvasti omilla markkina-alueillaan, vahvistavat kauppaa Suomessa sekä kilpailukykyämme maailmanmarkkinoilla.

Näemme, että Vainikkala-Koverhar-reitillä kuljetetaan rautateitse merkittäviä irtolastimääriä, ja pitkällä aikavälillä näemme kasvavan tarpeen rautatiekuljetuksille koko maassa, sekä kotimaan että transitokuljetuksissa.”

Operail ilmoitti laajentumisestaan Suomeen viime vuoden lokakuussa. “Olemme onnistuneet lyhyessä ajassa palkkaamaan arvostettuja alan ammattilaisia tiimiimme. Heidän osaamisensa ja asiantuntemuksensa on auttanut meitä varmistamaan, että intensiivinen valmisteluvaihe onnistui,” sanoo Ilkka Seppänen, Operail Finland Oy:n toimitusjohtaja. “Haluamme kiittää suomalaisia viranomaisia ja kumppaneitamme ammattimaisesta, tehokkaasta ja rakentavasta yhteistyöstä. Kiitän myös Operail Finlandin henkilöstöä heidän väsymättömistä ponnistuksistaan”, lisää Seppänen.

Operail on kansainvälinen kuljetus- ja logistiikkayhtiö, jonka pääliiketoiminta-alueet ovat tavarakuljetukset, veturien valmistus ja korjaus sekä liikkuvan kaluston vuokraus. Yritys työllistää lähes 600 henkilöä. Emoyhtiö AS Operailin lisäksi Operail Group sisältää tavaravaunujen vuokrausyritykset AS Operail Leasingin ja Operail Leasing Finland Oy:n sekä suomalaisen rautatieliikenneyritys Operail Finland Oy:n.

Rauanheimo on johtava satamaoperaattori, jolla on pitkä kokemus ja vahva investointikyky. Yritys, joka työllistää yli 200 henkilöä, toimii Suomen kaikissa suurissa satamissa, ja se etsii jatkuvasti liiketoimintamahdollisuuksia uusissa paikoissa investoiden samalla nykyisiin satamiin. Heidän palveluihinsa kuuluvat mm. logistiikka-, ahtaus-, huolinta-, varustamo- ja lisäarvopalvelut. Rauanheimo on tällä hetkellä Suomen suurin toimija Venäjän transitoliikenteessä. Yritys on myös kansallinen johtaja irtolastin käsittelyssä satamissa.

Operail Finland Oy on Viron valtion omistaman rautatieyrityksen AS Operailin tytäryhtiö. AS Operailin pääliiketoiminta-alueita ovat tavarakuljetukset, veturien ja vaunujen kunnossapito ja valmistaminen sekä liikkuvan kaluston vuokraaminen. Yhtiö työllistää noin 650 työntekijää. Emoyhtiö AS Operailin lisäksi Operail-konserniin kuuluvat vaunujen vuokrausyritykset AS Operail Leasing ja Operail Leasing Finland Oy sekä Operail Finland Oy.

Lisätiedot:
Ilkka Seppänen, toimitusjohtaja, Operail Finland Oy, ilkka.seppanen@operail.com, +358 40 862 1600
Paul Lukka, johtoryhmän jäsen, AS Operail, paul.lukka@operail.com, +372 615 7602
Priit Raamat, viestintäjohtaja, AS Operail, priit.raamat@operail.com, +372 5557 9956