Operail Finland Oy on askeleen lähempänä kuljetusten aloittamista

Operail Finland Oy:n ensimmäiset veturit ovat saapuneet Suomeen, ja Traficom on myöntänyt Operail-konserniin kuuluvalle yhtiölle yhtenäisen turvallisuustodistuksen ja toimiluvan rautatieliikenteen harjoittamiseen Suomen rataverkolla. Tavaraliikenne alkaa syksyn aikana.

Operail Finlandin toimitusjohtaja Ilkka Seppäsen mukaan yritys on tehnyt paljon työtä aloittaakseen tavaraliikenteen palveluiden tarjoamisen Suomessa. ”Yhtenäisen turvallisuustodistuksen ja toimiluvan myöntäminen ovat meille tärkeitä virstanpylväitä ja ne kertovat toimintamme korkeasta laadusta. Tulemme Suomen markkinoille monipuolisella kokemuksella ja tarjoamme asiakaskohtaisesti räätälöidyn palvelukonseptin”, Seppänen sanoo.

“Olemme saaneet Suomen tiimiimme rautatiealan kokeneita ammattilaisia. Tämä tarkoittaa, että heti, kun uudet veturit ovat saaneet viranomaishyväksynnän, olemme valmiit aloittamaan asiakkaiden palvelemisen”, kertoo Seppänen yrityksen toimintavalmiudesta.

Operail aloittaa tavaraliikenteen Suomen markkinoilla yhdeksällä Wabtecin PowerHaul-veturilla. ”PowerHaul-veturit ovat tehokkaita kuusiakselisia linjavetureita, jotka takaavat raskaiden tavarajunien tehokkaat ja luotettavat kuljetukset”, Seppänen luonnehtii Operailin vetureita. Kaksi ensimmäistä PowerHaul-veturia ovat jo saapuneet Suomeen. ”Suomessa veturit käyvät läpi testaus- ja hyväksymisprosessit, minkä jälkeen ne voivat alkaa liikennöinnin. Toivomme voivamme aloittaa tavarakuljetukset syksyllä ”, Seppänen sanoo.

Lataa käyttöösi kuva PowerHaul-veturista

Operail Finland Oy on Viron valtion omistaman rautatieyrityksen AS Operailin tytäryhtiö. AS Operailin pääliiketoiminta-alueita ovat tavarakuljetukset, veturien ja vaunujen kunnossapito ja valmistaminen sekä liikkuvan kaluston vuokraaminen. Yhtiö työllistää noin 650 työntekijää. Emoyhtiö AS Operailin lisäksi Operail-konserniin kuuluvat vaunujen vuokrausyritykset AS Operail Leasing ja Operail Leasing Finland Oy sekä Operail Finland Oy.

Lisätiedot:

Ilkka Seppänen, toimitusjohtaja, Operail Finland Oy, ilkka.seppanen@operail.com, +358 40 862 1600

Paul Lukka, johtoryhmän jäsen, AS Operail, paul.lukka@operail.com, +372 615 7602

Priit Raamat, viestintäjohtaja, AS Operail, priit.raamat@operail.com, +372 5557 9956