Operail aloittaa yhteistyön Suomen johtavien metsäteollisuuskonsernien kanssa

Operail-konserniin kuuluva Operail Leasing Finland Oy on allekirjoittanut pitkäaikaiset yhteistyösopimukset Suomen johtavien metsäteollisuuskonsernien kanssa 195 hakevaunun vuokraamisesta.

Kansainvälinen logistiikka- ja kuljetusyhtiö Operail aloittaa yhteistyön Suomen johtavien metsäteollisuuskonsernien kanssa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme aloittaa yhteistyön Suomen johtavien metsäteollisuuskonsernien, kuten Metsä Groupin kanssa osana metsäteollisuuden toimitusketjua. Olemme kiitollisia luottamuksesta, jota kumppanimme ovat meitä kohtaan osoittaneet”, toteaa Operailin johtoryhmän jäsen Paul Lukka.

Vaunutoimitukset suomalaiskumppaneille ovat jo käynnistyneet, ja ensimmäiset 55 vaunua on jo luovutettu. Loput yhteensä 195 vaunusta toimitetaan kuluvan vuoden loppuun mennessä.

”Tavaravaunujen kysyntä jatkuu voimakkaana. Kyseinen yli 10 miljoonan euron investointi on osa pitkän aikavälin strategiaamme, jonka tavoitteena on kasvattaa toimintaa Suomessa ja laajentaa raidekaluston vuokrausliiketoimintaamme”, Lukka jatkaa.

Operail on myös perustanut Operail Finland Oy -nimisen yrityksen hoitamaan rahdinkuljetuspalveluja Suomessa.

Viimeisen puolentoista vuoden aikana Operail Group on investoinut yli 70 miljoonaa euroa hankkimalla 1 500 uutta tavaravaunua, jotka on on vuokrattu kansainvälisille asiakkaille. Operail Groupilla on yhteensä 3 500 tavaravaunua, joista 2 300 on vuokralla ja 1 200 vaunua on yhtiön omassa käytössä. Operailin tytäryhtiö Operail Finland Leasing Oy keskittyy tavaravaunujen ja niihin liittyvien palvelujen tarjoamiseen suomalaisille asiakkaille.

Lisätietoja:

Paul Lukka, johtoryhmän jäsen, AS Operail, paul.lukka@operail.com, +372 615 7602
Priit Raamat, viestintäjohtaja, AS Operail, priit.raamat@operail.com, +372 5557 9956

Operail on kansainvälinen rautatie- ja kuljetusalan yhtiö, jonka pääasialliset liiketoiminta-alueet ovat rautatiekuljetukset, vaunujen vuokraus ja rautatiekaluston kunnossapito- ja valmistus. Operailin tavarakuljetukset olivat vuonna 2018 13,4 milj. tonnia. Konsernin omistuksessa on yli 3500 vaunua, joista lähes 2 200 on vuokrattu kansainvälisille asiakkaille. Operailin Tapan varikolla rakennetaan moderneja C-30M-vetureita sekä yhtiön omaan käyttöön että vientiin. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2018 72,7 milj. euroa ja käyttökate 15,7 milj. euroa, Operailin viime tilikauden voitto oli 9,2 milj. euroa. Konsernin palveluksessa on yli 700 työntekijää.