Nyfosa Finland ostaa 208 miljoonan euron kiinteistösalkun Suomesta

Nyfosa Finland on ostanut kiinteistösalkun, joka koostuu yhdeksästä toimistokiinteistöstä ja yhdestä projektikiinteistöstä Jyväskylässä. Kaupan kokonaisarvo on 208 miljoonaa euroa ja se luo vankan pohjan yrityksen jatkuvalle kasvulle. Myyjänä on Castellum.

Kiinteistösalkku, joka oli osa äskettäistä Castellum-ostoa Brunswick Real Estate- ja Blackstone Tactical Opportunities -yhtiöiltä, koostuu nykyaikaisista ja kestävistä toimistokiinteistöistä. Kiinteistöt sijaitsevat keskeisellä paikalla yliopistokaupungissa Jyväskylässä, joka on Suomen viidenneksi suurin kaupunki. Kiinteistöjen kokonaispinta-ala on 67 tuhatta neliömetriä, ja vuosittaiset vuokratuotot ovat noin 18 miljoonaa euroa. Kiinteistöissä on laajasti eri vuokralaisia, joista suurimmat ovat TietoEvry, Jyväskylän yliopisto ja Airbus Defense & Space.

Kauppaan sisältyy myös houkuttelevalla paikalla oleva projektikiinteistö, jossa on 8000 neliömetriä toimistotilaa. Taloudellinen käyttöaste on 95 prosenttia ja keskimääräinen jäljellä oleva sopimuskausi on 1,4 vuotta. Noin 60 prosenttia nykyisistä vuokratuloista on peräisin toistaiseksi voimassa olevista vuokrasopimuksista, joissa on 12 kuukauden irtisanomisaika ja joiden kesto on ollut keskimäärin 8,5 vuotta. Kauppa rahoitetaan omalla pääomalla ja lainalla. Brunswick Real Estaten omistusosuus kaupasta on 1,9 prosenttia. Kauppa allekirjoitettiin 8.7. ja täytäntöönpano on 12.7.

”Jyväskylän kiinteistösalkku on loistava täydennys viimeaikaisiin investointeihimme Nyfosa Finlandissa. Olemme erittäin tyytyväisiä ja odotamme innolla tämän hyvin menestyvän salkun hallinnointia. Me tunnemme kiinteistöt ja vuokralaiset erittäin hyvin, ja on erityisen hienoa jatkaa yhteistyötä Jyväskylän tiimin kanssa”, kommentoi Hanna Rauhala, osakas ja Suomen maajohtaja, Brunswick Real Estate.

Lisätietoja:

Hanna Rauhala, osakas ja Suomen maajohtaja, Brunswick Real Estate
t:
+358 400 297 312
e: hanna.rauhala@brunswickrealestate.com


Brunswick Real Estate
Brunswick Real Estate on markkinajohtaja Pohjoismaiden kiinteistömarkkinoilla. Brunswick tarjoaa omaisuudenhallintaa kiinteistösijoituksilla ja lainarahoituksella. Brunswick rakentaa itsenäisiä, kestävän kehityksen sijoitusalustoja, keskittyen yksilöityihin sijoitusstrategioihin läheisessä yhteistyössä pohjoismaisten ja kansainvälisten sijoittajien kanssa. Brunswickin hallinnoiman kiinteistövarallisuuden arvo on 5 miljardia euroa, ja tiimiin kuuluu noin 60 henkilöä Tukholmassa, Helsingissä ja Kööpenhaminassa. 
www.brunswickrealestate.com