Myllärin uudet gluteenittomat aamu- ja välipalat annoskokoisina mahdollistavat arjen helppouden myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville

Myllärin kotimaiset gluteenittomat aamu- ja välipalatuotteet tarjoavat energiaa, hyvää oloa ja maistuvia hetkiä pitkin päivää. Gluteenittomasta kaurasta valmistetut, annospusseihin pakatut tuotteet kulkevat kätevästi mukana niin töissä, koulussa kuin harrastuksissakin.  Myllärin gluteenittomien annostuotteiden sarjaan kuuluu kaksi pikapuuroa, hedelmäinen mysli sekä porkkanaa ja inkivääriä sisältävä granola.

Pikapuurot valmistetaan kuumaan veteen suoraan lautaselle. Puuroilla on Sydänmerkki, eivätkä ne sisällä lainkaan lisättyä sokeria. Makuina ovat Omena-Kaneli ja Paahdettu pellavansiemen. Omena-Kaneli on monille tuttu jo suuremmasta, 400 gramman pussista, jota myydään Omenatarhan kaurapuuro -nimellä.

Gluteenittoman myslin tai granolan voi sekoittaa jogurttiin tai rahkaan, nauttia maidon kanssa tai napostella ihan sellaisenaan välipalaksi. Kauramysli sisältää papaijaa sekä kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä. Kauragranolassa maistuvat porkkana, inkivääri ja kurpitsansiemenet. Kauramysli on myös tuttu isommasta, 350 gramman pakkauksesta, joka kuuluu Myllärin gluteenittomaan kauratuotevalikoimaan. Nämä uutuudet tulevat kauppoihin elokuussa:

 • Myllärin Gluteeniton Kaurapuuro Paahdettu pellavansiemen 40 g
  Ainesosat: Gluteeniton täysjyväkaurahiutale, gluteeniton kauralese, paahdettu pellavansiemenrouhe 10 %, suola.
 • Myllärin Gluteeniton Kaurapuuro Omena-Kaneli 40 g
  Ainesosat: Gluteeniton täysjyväkaurahiutale, kuivattu omena 14 %, kaneli 1 %, suola.
 • Myllärin Gluteeniton Kauramysli 40 g
  Ainesosat: Gluteeniton täysjyväkaurahiutale, auringonkukansiemen, papaija (papaija, sokeri, säilöntäaine: natriumdisulfiitti E223), kurpitsansiemen ja tattarihiutale (maissi, tattari, sokeri, tärkkelyssiirappi), suola.
 • Myllärin Gluteeniton Kauragranola Porkkana-Inkivääri 40 g
  Ainesosat
  : Gluteeniton täysjyväkaurahiutale (EU), porkkana 8 %, kurpitsansiemen, sokeri, inkivääri 4 % (inkivääri, sokeri, sitruunahappo), kookosöljy, oliiviöljy, riisimuro, kookoshiutale, riisisiirappi, riisijauho, merisuola.

Kaikki tuotteet ovat runsaskuituisia. Kuvat uutuustuotteista voi ladata tästä linkistä.

Myllärin gluteenittomat puhdaskauratuotteet tulevat tiukan ja tarkan prosessin läpi gluteenittomina pellolta pöytään

Myllärin gluteenittomat kauratuotteet valmistetaan gluteenittomasta puhdaskaurasta, jonka puhtaus on varmistettu pellolta pöytään. Myllärin puhdaskaura tulee sopimusviljelijöiltä, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan gluteenittoman viljelyn edellyttämiä vaatimuksia läpi koko tuotantoketjun.

Gluteenitonta puhdaskauraa viljelevillä sopimustiloilla ei saa viljellä, käsitellä tai varastoida muita viljoja kuin kauraa. Tiloilla kaurapeltojen puhtautta tarkastetaan säännöllisin väliajoin kasvukauden aikana kitkemällä mahdollisia vieraita kasveja pois pellosta. Pellolta korjattu gluteeniton kaura varastoidaan omissa sille varatuissa siiloissa ja sen käsittelyyn käytettävät koneet ja laitteet puhdistetaan säännöllisesti kontaminaatioriskin välttämiseksi.

Helsingin Myllyllä kauran laatu analysoidaan tarkkaan gluteenittomille tuotteille varatussa laboratoriossa ennen kuin se vastaanotetaan myllyyn. Gluteenittomat tuotteet valmistetaan erillisissä, gluteenittomaan tuotantoon hyväksytyissä ja usean eri tahon toimesta auditoiduissa tuotantotiloissa. Valmiit gluteenittomat tuotteet, raaka-aineet ja pakkausmateriaalit varastoidaan erillisessä varastossa, erillään muista viljatuotteista.

Lisätietoja ja tuotenäytetilaukset:

Minna Anttonen
tuotepäällikkö
p. 050 589 5784
minna.anttonen@helsinginmylly.fi

Helsingin Mylly Oy on suomalainen perheyritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi erilaisia viljatuotteita niin kuluttajille, suurkeittiöille kuin teollisuudelle. Yritys on Suomen suurin kotimaisen luomuviljan jalostaja, merkittävä erilaisten kauratuotteiden valmistaja ja viljatuotteiden viejä. Tuotemerkkejämme ovat Myllärin ja Helsinki Mills. www.myllarin.fi