Moottoriurheilun tekniikka auttaa tulevien hävittäjien kehitystä

BAE Systems ja Williams Advanced Engineering (WAE) tutkivat yhdessä, kuinka moottoriurheiluteollisuuden akunhallinta- ja jäähdytystekniikoita voitaisiin hyödyntää tehon ja suorituskyvyn lisäämisessä tulevien taistelulentokoneiden suunnittelussa.

Hanke on osa laajempaa tutkimustoimintaa, jossa kehitetään uutta ilmataistelujärjestelmää. Seuraavan sukupolven taistelukoneet tarvitsevat erinomaista tehopainosuhdetta pitkän kantaman operaatioissa. Tulevien järjestelmien on myös tuotettava tarpeeksi energiaa, jota voidaan hallita turvallisesti ja tehokkaasti lentokoneessa ja sen alajärjestelmissä. Lentäjät kyky toteuttaa tulevaisuuden ilmataistelutehtäviä riippuu heti käytettävissä olevasta tehokkaasta energiasta.

WAE on maailman johtava toimija edistyneiden akkutekniikoiden suunnittelussa ja rakentamisessa, joka tarjoaa kestävää ja nopeaa latausta. Yhtiö sai äskettäin yksinoikeuden kolmannen sukupolven akkujärjestelmien toimittajana ABB FIA Formula E -kilpailuihin. WAE:n osaaminen luo vahvan kokonaisuuden yhdistettynä Rolls Roycen tekniseen asiantuntemukseen energian- ja lämmönhallintajärjestelmien kehittämisessä sekä BAE Systemsin kokemukseen monimutkaisten järjestelmien integroinnista.

”Yhteistyö WAE:n kaltaisten yritysten kanssa on elintärkeää innovaatioiden kehittämisessä Tempest-ohjelman vaatimalla vauhdilla. Haluamme entistä tiiviimmin sitoutua muuhun teollisuuteen ja hyödyntää parhaita tekniikoita ja prosesseja globaalista toimitusketjusta, jotta luomme lisäarvoa UK:lle, kansainvälisille kumppaneillemme ja liittolaisillemme”, BAE Systemsin sotilasilmailun teknologiajohtaja Julia Sutcliffe kertoi.

”Tämä yhteistyö on loistava esimerkki siitä, kuinka olemme löytämässä synergioita, osaamista ja molempia osapuolia hyödyttäviä projekteja perinteisen kumppanuuspohjamme ulkopuolella olevien organisaatioiden kanssa.”

”Meillä on etuoikeus olla mukana tässä uraauurtavassa projektissa ja olemme vakuuttuneita siitä, että kokemuksemme edistyneestä akkukehitys- ja jäähdytysteknologiasta antaa meille mahdollisuuden toimittaa uusia innovatiivisia ratkaisuja, joita voidaan soveltaa puolustusala. Olemme jo nähneet konkreettisia etuja läheisemmästä yhteistyöstä BAE Systemsin kanssa hyödyntäen kokemusta useilta tekniikan aloilta”, Williams Advanced Engineeringin tekninen johtaja Paul McNamara sanoi.

Kuvat, videot ja lehdistömateriaali:

https://resources.baesystems.com/?c=42199&k=ce8f7d187f

 

Lisätietoja:

Simon Astley, BAE Systems
+44 (0) 3300 490327
simon.astley2@baesystems.com

 

BAE Systems

• Teknologia ja innovaatiot ovat keskeisiä BAE Systemsin strategiassa ja tukevat tuotteiden ja palveluiden jatkuvaa kehittämistä. Vuonna 2019 yhtiö käytti 1,5 miljardia puntaa tutkimukseen ja kehitykseen, josta 237 miljoonaa puntaa oli omarahoitteista.

• BAE Systemsin ja WAE:n välinen yhteistyö on osa kasvavaa yhteistyötä teknologisen kehitystyön kiihdyttämiseksi.

• BAE Systems tekee tiivistä yhteistyötä brittiläisten kumppaneidensa kanssa osana Team Tempestia tulevaisuuden ilmataistelujärjestelmän kehittämisessä.

• Team Tempestissä on osaajia puolustusministeriöstä, kuninkaallisista ilmavoimien puolustustieteiden ja -tekniikan laboratoriosta, puolustustarvike- ja tukitoiminnoista sekä teollisuuskumppaneista, BAE Systemsistä, Leonardo, MBDA:sta ja Rolls-Roycestä.

• Ryhmä työskentelee laajassa, yli 60 teknologian kehitysprojektissa, joka kattaa taisteluilmajärjestelmien eri osa-alueet. Jokainen kehittää Ison-Britannian teollisuuden taitoja, tekniikoita ja valmiuksia tulevaisuutta varten.

Williams Advanced Engineering

• WAE Limitedin liiketoiminta koostuu teknologia- ja suunnittelupalveluista.

• Vuonna 2010 Williams Grand Prix Engineering Limited aloitti toimintojen monipuolistamisen, mikä johti Williams Advanced Engineering -divisioonan perustamiseen, josta tuli Williams Advanced Engineering Limited.

• WAE tarjoaa maailmanluokan teknisiä innovaatio-, suunnittelu-, testaus-, valmistus- ja toimintaneuvontapalveluita auto-, moottoriurheilu-, ilmailu-, puolustus-, terveys- ja energia-alalle. Yhteistyössä asiakkaidensa kanssa WAE auttaa vastaamaan 2000-luvun kestävän kehityksen haasteisiin ja parantamaan suorituskykyä asiantuntemuksellaan aerodynaamisesta ja termodynaamisesta, sähköistyksestä, edistyneistä kevyistä materiaaleista, simuloinnista ja ajoneuvojen integroinnista.

• Joulukuussa 2019 Williams Grand Prix Engineering sopi WAE: n osake-enemmistön myynnistä EMK Capitalille. Williams säilytti merkittävän vähemmistöosuuden liiketoiminnasta. WAE on kasvanut yritykseksi, jossa työskentelee 350 ihmistä, jotka työskentelevät monilla innovatiivisilla ja muuttuvilla teknisillä alueilla kasvavalle joukolle asiakkaita.