Moderni ohjausrele on edullinen vaihtoehto teollisten laitteiden hallintaan

Espoo, 24.9.2020 – Ohjausreleiden käyttö automaatioratkaisujen suunnittelussa ohjelmoitavan logiikan (PLC) sijaan vähentää merkittävästi esimerkiksi teollisten kehitysprojektien tai älykkäiden rakennusten kokonaiskustannuksia. Ohjausreleet tarjoavat helposti toteutettavan, joustavan ja tulevaisuuden haasteisiin vastaavan vaihtoehdon moniin eri tarkoituksiin suunniteltuihin IoT-järjestelmiin.

Reletekniikan viimeaikainen kehitystyö on avannut ohjausreleille runsaasti uusia käyttömahdollisuuksia muun muassa merkittävästi kehittyneiden I/O-ominaisuuksien myötä. Esimerkiksi Eatonin EasyE4-ohjausreleen avulla digitaalisia sisääntuloja voi käyttää keskeytystuloina, mikä aiemmin oli mahdollista vain monimutkaisissa ohjausyksiköissä. Ohjausreleiden nykyaikaiset liitännät mukautuvat tulevaisuuden vaatimuksiin ja soveltuvat erinomaisesti tilanvalvontaan tai ennustavaan ylläpitoon.

”Järjestelmien kehittäjät ja käyttäjät eivät mieti vain kustannuksia, vaan heidän näkökulmastaan ohjausreleiden täytyy tarjota toteuttamiskelpoinen ratkaisu. Älykkäät rakennukset ja IoT-ratkaisut vaativat ohjausreleeltä tiettyjä erikoisominaisuuksia, kuten datan viennin mobiililaitteisiin helposti luettavassa muodossa”, sanoo Eatonin myynti- ja kehitysjohtaja Pasi Pesonen.

Ohjausreleiden sisäänrakennettu ethernet-väylä tukee muun muassa Modbus TCP -protokollaa. Se yksinkertaistaa sekä järjestelmätason datayhteyksiä että pilvipalvelujen hyödyntämistä. Tehokkaat tietoliikenneyhteydet mahdollistavat saumattoman tiedonkulun, joka on edellytys tulevaisuuden tuotantoratkaisuille. Digitalisaatio edellyttää ohjausreleiltä monipuolisia ominaisuuksia, kuten integroidun web-palvelimen, jota voidaan käyttää datan visualisointiin sekä ohjauskomponenttien etäohjaukseen mobiililaitteilla.

Energianhallintayhtiö Eaton on julkaissut white paper -raportin, joka esittelee uuden sukupolven ohjausreleiden soveltuvuutta automatisointiratkaisujen toteuttamiseen. Raportissa käydään läpi, miten tekniset ohjelmointikielet, kuten ladder diagram (LD) tai structured text (ST), avaavat uusia käyttömahdollisuuksia ohjausreleille, joita tullaan väistämättä vertaamaan PLC-ratkaisuihin.

Eatonin raportti kuvaa sekä valmistajan määrittelemien toimintolohkojen että käyttäjän määrittelemien ja uudelleen käytettävien toimintolohkojen edut. Käyttäjän määrittelemät toimintolohkot mahdollistavat räätälöityjen, asiakaskohtaisten sovellusten suunnittelun. Samalla niitä voidaan käyttää myös laajemman sovelluskokonaisuuden moduuleina. Tämän ansiosta ne ovat edullisia ja tehokkaita.

”Avaamme dokumentissa myös käytännön kysymyksiä, kuten ohjelmoijilta, toimeksiantajilta ja huoltohenkilöstöltä tarvittavat pätevyysvaatimukset. Keskeinen viesti on kuitenkin se, että uuden sukupolven ohjausreleet, kuten Eatonin EasyE4, tarjoavat yksinkertaisissa käyttötarkoituksissa kustannustehokkaan vaihtoehdon PLC:lle pitkälle tulevaisuuteen”, Pesonen päättää.

White paper -raportti on ladattavissa ilmaiseksi osoitteesta www.eaton.fi/easyE4.

 

Median yhteystiedot:

Viestintätoimisto Kaiku Helsinki

eaton@kaikuhelsinki.fi

 

Eaton on globaali, johtava energialiiketoiminnan asiantuntija. Eatonilla on vahvaa paikallista sovellusosaamista sähkönjakelussa ja suojaamisessa, sähkönsyötön varmistamisessa ja energiavarastoinnissa, sähkönlaadussa sekä sen hallinnassa ja automatisoinnissa, turvallisuuden takaamisessa rakenteellisissa ratkaisuissa sekä vaativissa ympäristöratkaisuissa. Kokonaispalveluiden, kanavien, integroidun digitaalisen alustan ja näkemysten avulla Eaton tukee toimialoja ympäri maailmaa ja auttaa asiakkaitaan ratkaisemaan kriittisimmät sähkönhallintaan liittyvät haasteet.

Eatonin tehtävänä on parantaa elämänlaatua ja ympäristöä virranhallintateknologioiden ja -palveluiden avulla. Tarjoamme kestävään kehitykseen perustuvia ratkaisuja, jotka auttavat asiakkaitamme hallinnoimaan sähköistä, hydraulista ja mekaanista voimaa – turvallisemmin, tehokkaammin ja luotettavammin. Eatonin vuoden 2019 liikevaihto oli 21,4 miljardia Yhdysvaltain dollaria, ja myymme tuotteita asiakkaillemme yli 175 maassa. Eatonilla on noin 95,000 työntekijää. Lisätietoja osoitteessa Eaton.com