Markkinatutkimusten mukaan Xiaomi oli nopeimmin kasvava älypuhelinbrändi vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä

Helsinki, 28.1.2020 – IDC, Canalys ja Counterpoint ovat julkaisseet analyysit globaaleista älypuhelinmarkkinoista vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä. Tilastojen mukaan Xiaomi säilytti kyseisellä ajanjaksolla ­kolmannen sijan älypuhelinmarkkinoilla, ja oli viiden suosituimman puhelinvalmistajan joukossa nopeimmin kasvava brändi.

IDC:n ylläpitämän Worldwide Quarterly Mobile Phone Trackerin tuoreimman datan mukaan vuoden 2020 viimeisellä vuosineljänneksellä Xiaomi pysyi kolmannella sijalla globaaleilla älypuhelinmarkkinoilla 43,3 miljoonalla toimitetulla puhelimella ja 11,2 prosentin markkinaosuudella. Luvut kasvoivat edelliseen vuoteen verrattuna 32 % ja 25,8 %. Viiden suurimman älypuhelinbrändin joukossa Xiaomi kasvatti eniten toimitusten määrää ja markkinaosuutta edelliseen vuoteen verrattuna.

Table Description automatically generated

Canalys Smartphone Market Pulse: Q4 2020 raportoi niin ikään Xiaomin olleen sijalla kolme globaaleilla älypuhelinmarkkinoilla. Vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä Xiaomin toimitukset kasvoivat edellisvuodesta 31 prosenttia päätyen 43,4 miljoonaan toimitettuun puhelimeen ja 12 prosentin markkinaosuuteen.

Table Description automatically generated

Counterpointin Market Monitor -palvelun viimeisin tutkimus osoittaa, että Xiaomin älypuhelintoimitukset kasvoivat vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä 31 % edellisvuoteen verrattuna ja olivat 43 miljoonaa toimitettua puhelinta, säilyttäen yhtiön kolmannen sijan älypuhelinten maailmanmarkkinoilla. Kiinassa Xiaomin toimitukset kasvoivat edellisvuodesta 46 % erityisesti Single’s Day -myynnin ansiosta päätyen 12 miljoonaan yksikköön. Xiaomi nauttii edelleen merkittävästä kasvusta, joka on seurausta sen suosituista malleista, kuten Redmi 9, Redmi 9A ja Redmi 10X, erityisesti Kiinan ulkopuolisilla markkinoilla ja Euroopassa.

Table Description automatically generated

Tietoja Xiaomista

Xiaomi Corporation perustettiin huhtikuussa 2010 ja on listattu Hong Kongin pörssin päälistalle 9. heinäkuuta 2018 (1810.HK). Xiaomi on internetyhtiö, jonka toiminnan ydintä ovat älypuhelimet ja älylaitteet, joita yhdistää esineiden internet (IoT).

Xiaomi kiinnittää tasapuolisesti huomiota innovaatioon ja laatuun, ja yhtiö tavoittelee laadukkaita käyttäjäkokemuksia sekä toiminnallista tehokkuutta. Xiaomi kehittää taukoamatta hämmästyttäviä, kohtuuhintaisia tuotteita, joiden avulla kaikki pääsevät nauttimaan laadukkaammasta elämästä innovatiivisen teknologian parissa.

Xiaomi on tällä hetkellä maailman kolmanneksi suurin älypuhelinvalmistaja, ja yhtiö on kehittänyt maailman johtavan, kuluttajille suunnatun IoT-alustan, johon on yhdistetty jo 289,5 miljoonaa älylaitetta. Luku ei sisällä älypuhelimia tai tietokoneita. Xiaomin laitteita on saatavilla yli 90 maassa ympäri maailmaa.

Elokuussa 2020 Xiaomi nousi toista kertaa Fortune Global 500 -listalle sijoittuen sijalle 422. Sijoitus parani 46 sijaa edelliseen vuoteen verrattuna. Yhtiö oli 7. listalle mahtuneiden internetyhtiöiden joukossa. Toukokuussa 2020 Xiaomi nousi jälleen Forbes Global 2000 -listalle sijoittuen sijalle 384.

Xiaomi kuuluu Hang Seng -indeksiin, Hang Seng China Enterprises -indeksiin ja Hang Seng TECH -indeksiin.

Lisätietoja yhtiöstä löytyy osoitteesta https://blog.mi.com/en/.

Seuraa meitä: Facebook, Twitter ja Instagram.

Mediayhteydet Suomessa: xiaomi@kaikuhelsinki.fi

Median yhteyshenkilö Pohjoismaissa:

Christoffer Wernberger, PR Manager Nordics, Xiaomi
E-mail: v-christofferw@xiaomi.com
Tel: +46 76 007 27 11