Kysely: Kaurapuuro pitää pintansa opiskelijoiden aamupalasuosikkina – edullisuus, kotimaisuus ja terveellisyys vaikuttavat valintaan

Helsingin Mylly lahjoitti Helsingin opiskelija-asuntosäätiön (HOAS) uusille asukkaille starttipaketin Myllärin kauratuotteita, ja kysyi samalla opiskelijoiden ruokailutottumuksista. Kyselyssä kävi ilmi, että kaurapuuro kuuluu yhä useamman opiskelijan aamiaiseen, koska se on terveellistä, edullista ja kotimaista ruokaa.

Valtaosalla vastaajista (N=48) aamiainen koostui melko perinteisistä aineksista kuten puurosta, leivästä ja leikkeleistä tai myslistä jogurtin tai viilin kanssa. Vastaajien mielestä kaurapuuro oli hyvä vaihtoehto, koska se on täyttävää ja pitää nälän pitkään poissa. Myös mysleissä ja granolassa valittiin usein vaihtoehto, joka sisälsi kauraa.

Kyselyyn vastanneet kertoivat valitsevansa kauratuotteita siksi, että ne ovat terveellisiä ja erityisesti kaurapuuron kohdalla, koska se on edullista syötävää. Myös kotimaisuus oli vastaajien mielestä tärkeä ruokavalintoja ohjaava tekijä.

Kyselyssä testattiin myös, miten hyvin opiskelijat tunsivat kauran terveysvaikutukset. Vastaajilta kysyttiin, mitkä kauraan liitetyt terveysvaikutukset pitävät heidän mielestään paikkaansa. Vaihtoehdoista useimmin valittiin seuraavat: kaura alentaa kolesteroliarvoja, edesauttaa vatsan ja suoliston hyvinvointia sekä tasaa verensokerin vaihtelua.

Opiskelijoille jaetussa Myllärin kauratuotteita sisältävässä starttipaketissa oli tuorepuuroa, Omenatarhan granolaa sekä valmiiksi maustetut kaura-ateria-ainekset. Myllärin starttipaketilla haluttiin toivottaa onnea alkaviin opintoihin ja uuteen kotiin, sekä auttaa itsenäisen arjen alkuun. Samalla muistutettiin säännöllisen ja terveellisen ruokavalion merkityksestä hyvinvointiin ja jaksamiseen opiskeluarjen keskellä.

Puurokuva: https://kaikuhelsinki.kuvat.fi/i/JXsBxZQM4GeKUH7kAFtjcfD8PT6Nman9

Lisätietoja:
Riitta Salenius-Mela
Markkinointijohtaja
Helsingin Mylly
p. 040 500 984
riitta.salenius-mela@helsinginmylly.fi

Helsingin Mylly Oy on suomalainen perheyritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi erilaisia viljatuotteita niin kuluttajille, suurkeittiöille kuin teollisuudelle. Yritys on Suomen suurin kotimaisen luomuviljan jalostaja, merkittävä viljatuotteiden viejä. Tuotemerkkejämme ovat Myllärin ja Helsinki Mills. www.helsinginmylly.fi