Kauppakeskus kysyi asiakkaidensa ravintolaunelmia – Nyt Kaaren Kulmaan aukeaa uutta 11 ravintolaa

Helsinkiläinen Kauppakeskus Kaari avaa 17.9. uuden ravintolakokonaisuuden. Kaaren Kulmassa herkkujaan tarjoilevat muun muassa kantakaupungin legenda Sävel, sushibuffetistaan kuuluisa Konnichiwa sekä yhdeksän muuta ravintolaa, joiden valintaan kauppakeskuksen asiakkaat ovat päässeet osallistumaan.

Uuteen ravintola- ja kahvilapalettiin kuuluu 11 ravintolaa ja kahvilaa, joita ovat BangCook, Fafa’s, Kantsun Sävel, Konnichiwa, Kamu-Kebab, One Bowl, Spaghetteria, Kotipizza, Sesonkipuoti, Cafe Cakehouse ja Coffee House.

Kauppakeskus Kaaren ravintoloiden ja kahviloiden määrä nousee uudistuksen myötä 20:een. Kaaren Kulmaksi nimetystä alueesta on rakennettu aiempaa valoisampi ja yhtenäisempi tila, joka tarjoilee ruokaa takeawaysta ravintolaillalliseen.

”Ennen ravintolakokonaisuuden uusimista Kaaren asiakkaat saivat esittää toiveensa ravintolatarjonnasta, palveluista sekä ulkonäöstä. Nykyajan kauppakeskuksen ruokatarjonnan tulee olla monipuolinen ja alueen viihtyisä, ilman niitä ei kilpailussa pärjää”, kertoo Kaaren kauppakeskusjohtaja Katja Hatakka.

Kalanruotoa ja katukeittiömäisyyttä – Kaaren Kulman sisustus trendien aallonharjalla

Kaaren Kulman suunnitelleen arkkitehtitoimiston lähtökohtana oli, että ravintolapalvelut ovat helposti saavutettavissa ja löydettävissä. Valmis Kaaren Kulma on 2000 neliömetrin avara kokonaisuus, jossa kaikki ravintolat ovat yhdessä tilassa ja niitä sitoo yhteen kaareva seinä.

”Kaaren Kulmaan haluttiin ripaus katukeittiömäisyyttä, minkä takia ravintolat ovat yhdessä rivissä. Katukeittiötunnelmaa tuovat myös keittiöiden ja pöytäryhmien välissä sijaitsevat terassimaiset oleskelualueet”, sanoo sisustusarkkitehti Kaisa Eriksson Parviainen Arkkitehdeistä.

Kaaren Kulmasta voi bongailla myös pinnalla olevia sisustustrendejä, kuten tiilenpunaisen ja vaaleansinisen sävyjä, kalanruodon muotoon ladottua tiiltä ja sisätiloissa hyödynnettyjä ulkomateriaaleja. Ravintola-alueella on käytetty materiaaleina muun muassa puuta, tiiltä ja profiilipeltiä. Kulman tunnelmaa pehmentää raikas viherseinä, ja alueelta löytyy myös lapsille leikkipaikka.

Sopiva sijainti houkuttelee – Kaaren kävijämäärät ja myynti kasvussa

Vuonna 2017 kokonaan uudistettu Kaari on kasvattanut kävijämääriään ja myyntiään tasaiseen tahtiin. Vuonna 2018 Kaaressa vieraili 7,4 miljoonaa kävijää, mikä oli 7 prosenttia edeltävää vuotta enemmän. Myös vuoden 2018 myynti kasvoi noin 6 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

”Tänäkin vuonna tammi–elokuussa Kaaren myynti on kasvanut muutamalla prosentilla ravintolaremontista huolimatta”, kauppakeskusjohtaja Hatakka kertoo.

Hatakka uskoo, että yksi syy myynnin ja kävijämäärien kasvuun on Kaaren sijainti Kehä 1:n ja Hämeenlinnanväylän varrella.

”Meille pääsee julkisilla kulkuvälineillä, mutta myös kätevästi autolla. Jatkossa huomioimme autoilevat asiakkaamme entistäkin paremmin, sillä olemme hankkineet parkkihalliimme 20 kappaletta lisää sähköautojen latauspisteitä. Etupihalle on myös nousemassa autojen pesukatu ja uusi tankkauspiste.”

Kaaren Kulma

  • Avautuu 17.9.
  • 2000 neliön ravintolakokonaisuus Kaaren 1. kerroksessa
  • 11 uutta ravintolaa ja kahvilaa: Kantsun Sävel, BangCook, Fafa’s, Konnichiwa, One Bowl, Spaghetteria, Kotipizza, Kamu-Kebab, Sesonkipuoti, Cafe Cakehouse ja Coffee House
  • Kaaresta löytyvät myös seuraavat ravintolat ja kahvilat: Arnolds, Boutique Makujen Taika, Espresso House, Hanko Sushi, Hesburger, Jungle Juice Bar, Pingviini Jäätelökahvila, Robert’s Coffee ja Subway
  • Kokonaisuutta on ollut mukana konsultoimassa Prometheus Partners.

 

Lisätietoja:

Katja Hatakka, kauppakeskusjohtaja, Kaari, katja.hatakka@kauppakeskuskaari.fi, 010 501 7601

Kauppakeskus Kaari sijaitsee Helsingin Kannelmäessä Kehä1:n ja Hämeenlinnanväylän varrella. Kaari on kompakti kauppakeskus, jossa on viihtyisä ilmapiiri ja monipuolinen valikoima liikkeitä. Vuonna 2013 avattu kauppakeskus uudistettiin kokonaisuudessaan vuonna 2017. Kaari on asiakkaidensa toinen olohuone, josta löytyy myös maksuton etätyötila Konttori. Lisäksi Kaaressa on 24h auki oleva Suomen suurin Prisma. Kaaren omistaa ruotsalainen Niam. www.kauppakeskuskaari.fi