Jakamistalous yleistyy puutarhatyökaluissa – ensimmäisenä vuorossa Seinäjoki ja Pirkanmaa

Ruotsissa suosiota saavuttanut Tools for You -palvelu tulee Suomeen. Husqvarnan tarjoamaa palvelua kokeillaan Seinäjoella ja Pirkanmaalla. Kokeilun jälkeen palvelu laajenee muualle Suomeen.

Digiteknologia tekee puutarhatyökalujen lainaamisesta vaivatonta ja nopeaa. Tools for You -palvelu hyödyntää mobiilisovellusta, jonka avulla puutarhatyökalua tarvitseva saa haluamansa akkukäyttöisen työkalun käyttöönsä Tools for You -työkaluvarastosta. Mobiilisovelluksella avautuvasta työkaluvarastosta löytyy omista lokeroistaan pensasleikkurit, puhaltimet, oksasahat, moottorisahat, trimmerit, ruohonraivurit ja akkulaturit.

Puutarhatyökalua tarvitseva saa akkukäyttöisen puutarhatyökalun käyttöönsä työkaluvarastosta, jota kutsutaan nimellä Tools for You. Mobiilisovelluksen avulla avautuvassa työkaluvarastossa on omat osastot pensasleikkureille, puhaltimille, oksasahoille, moottorisahoille, trimmereille, ruohoraivureille ja akkulatureille.

”Ruotsissa palvelu on toiminut hyvin ja uskomme, että Suomessakin aika on kypsä tälle palvelulle. Esimerkiksi akkukäyttöisen ja ammattitason pitkävartisen pensasleikkurin lainaus päiväksi maksaa palvelun kautta vain 29 euroa. Teemme samalla pilottitutkimusta naapurien yhteiskäyttöpalvelusta, mikä auttaisi naapureita hankkimaan työkaluja yhdessä”, sanoo Husqvarnan myyntijohtaja Tuomas Kuivamäki.

Tools for You -mobiilisovelluksen avulla käyttäjä maksaa palvelusta sekä avaa haluamansa työkalulokerot. Lisäksi sovelluksessa on ohjevideoita ja oppaita työkalujen käyttöön. Palautuksen yhteydessä valtuutettu Husqvarna-kumppani huoltaa kaikki laitteet ja lataa niiden akut valmiiksi seuraavaa käyttökertaa varten.

”Siirrymme nyt pilotointivaiheesta lopulliseen palvelukonseptiin. Lokerot ovat itsenäisiä yksiköitä eikä niihin tarvita omaa virtalähdettä. Lokeroiden lukot toimivat omilla akuillaan ja Bluetooth-yhteydellä. Kyselyitä varastojen sijainneista on tullut minulle paljon ja tilausta palvelulle näyttäisi olevan selkeästi olemassa. Tutkimme jo konseptin laajennusta ja lokeroiden määrän lisäämistä ensi vuodelle”, kommentoi projektista vastaava piiripäällikkö Mikael Viitanen Husqvarnalta. 

Suomen ensimmäiset Tools for You -työkaluvarastot sijaitsevat Seinäjoella osoitteessa Seinäjoen konerengas, Hautomonkatu 14 ja Cafe Mondeo, Herralankatu 41, Lempäälässä Realparkissa Suomen pienkonepisteen pihassa ja Ylöjärvellä Kauppakeskus Elon parkkipaikalla. Näiden lisäksi Pirkkalaan avautuu lähiaikoina Tools for You -työkaluvarasto Prisman parkkialueelle.

Puutarhatyökalujen yhteiskäyttö alueella asuvien kesken on ympäristöystävällinen, huoltovapaa ja taloudellinen vaihtoehto puutarhan hoitoon. Puutarhatyökalujen vuokraustoimintaa kokeiltiin Ruotsissa ensimmäisen kerran jo vuonna 2017. Käyttökokemusten perusteella palvelua on kehitetty ja kokeiltu useassa eri maassa. Tools for You -konsepti on jo käytössä Suomen lisäksi Australiassa, Yhdysvalloissa, Ranskassa, Saksassa, Belgiassa, Itävallassa, Alankomaissa, Sveitsissä, Ruotsissa ja Norjassa.

Kuvat:

https://kaikuhelsinki.kuvat.fi/i/sa9Buy4TrvmGAYW8xgqjQXfkdE2c7Szb

 

Lisätietoja:

Nora Ylilammi, Husqvarna, 045 78842718, nora.ylilammi@husqvarnagroup.com

Juho Toivonen, Kaiku Helsinki, 040 0753033, juho.toivonen@kaikuhelsinki.fi

Konsernia koskevissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä Husqvarnan lehdistöpäivystykseen, +46 8738 7080,

press@husqvarna.se.

 

Husqvarna

Husqvarna on yksi Husqvarna Group -konsernin tuotemerkeistä. Vuodesta 1689 alkaen Husqvarna on valmistanut korkeatasoisia tuotteita ja esitellyt lukuisia mullistavia innovaatioita, kuten moottorisahojen tärinänvaimennuksen ja automaattisen ketjujarrun sekä maailman ensimmäisen robottiruohonleikkurin. Nykyään Husqvarna tarjoaa laajan valikoiman metsien, puistojen ja puutarhojen hoitoon tarkoitettuja erittäin suorituskykyisiä tuotteita, jotka ovat teknisiä edelläkävijöitä tärkeimmillä osa-alueilla, joita ovat moottorisahat, trimmerit, päältä ajettavat ruohonleikkurit ja robottiruohonleikkurit. Husqvarna-tuotteita myydään yli sadassa maassa pääasiassa huoltopalveluja tarjoavien jälleenmyyjien kautta.

Husqvarna Group

Husqvarna Group on maailman johtava metsien, puistojen ja puutarhojen hoitotyöhön tarkoitettujen suorituskykyisten ja innovatiivisten tuotteiden ja ratkaisujen valmistaja. Valikoimassa on moottorisahoja, trimmereitä, robottiruohonleikkureita ja päältä ajettavia ruohonleikkureita. Konserni on myös Euroopan johtava kuluttajakäyttöön tarkoitettujen kastelutuotteiden valmistaja ja maailman johtava rakennus- ja kiviteollisuuteen suunniteltujen leikkuulaitteiden ja timanttityökalujen valmistaja. Yrityksen tuotteita ja ratkaisuja myydään tuotemerkeillä Husqvarna, Gardena, McCulloch, Flymo, Zenoah ja Diamant Boart kuluttajille ja ammattilaisille yksityisten jälleenmyyjien ja pienkonekauppaketjujen kautta yli sadassa maassa. Nettomyynti 2020 oli 42 miljardia Ruotsin kruunua, ja työntekijöitä yrityksellä on yhteensä 40 maassa noin 12.000.