Ingenuity­ teki historiaa: Lensi hallitusti toisella planeetalla ensimmäisenä ihmisen rakentamana laitteena

Qualcomm on tehnyt yhteistyötä kalifornialaisen Jet Propulsion Laboratoryn kanssa USA:ssa. Yhtiöt kehittivät tärkeää tekniikkaa Ingenuity­-minihelikopteriin, joka matkusti NASAn Mars-kulkijan Perseverancen mukana Marsiin viime kuussa.

Qualcommin tekniikan avulla oli mahdollista toteuttaa autonominen lento ilman GPS:ää ja  aluksen viestintäyhteydet Mars-kulkijan Perseverancen sekä maan päällisen NASAn JPL-tiimin välillä.

Lisätietoa:

  • Lisätietoa Qualcommin roolista historiallisessa tapahtumassa täältä.
  • Inequityn mediatiedot löytyvät täältä.
  • Inequityn tilannepäivitykset löytyvät täältä.

Mediayhteydet: qualcomm@kaikuhelsinki.fi

Qualcomm

Qualcomm on maailman johtava langattoman teknologian uudistaja ja keskeinen tekijä 5G-yhteyksien kehitystyössä, käyttöönotossa ja yleistymisessä. Kun yhdistimme matkapuhelimen internettiin, alkoi mobiilivallankumous. Meidän kehittämämme teknologia on nykyisen mobiiliekosysteemin perusta, jota käytetään jokaisessa 3G-, 4G- ja 5G-puhelimessa. Viemme mobiiliteknologiaa uusille alueille, kuten autoteollisuuteen, IoT-teknologiaan ja tietotekniikkaan, sekä ohjaamme maailmaa kohti tulevaisuutta, jossa kaikki laitteet ja ihmiset voivat viestiä saumattomasti keskenään.

Qualcomm Incorporated sisältää lisenssiliiketoimintamme QTL:n ja suuren osan patenttisalkustamme. Qualcomm Technologies on Qualcomm Incorporatedin tytäryhtiö, joka hallinnoi tytäryhtiöidensä kautta kaikkia suunnittelu-, tutkimus- ja kehitystoimintoja sekä tuote- ja palveluliiketoimintoja, mukaan lukien QCT:n puolijohdeliiketoiminta.