Husqvarnan uusi robottiruohonleikkuri ammattilaisille hoitaa jopa 7 jalkapallokentän kokoisen viheralueen

Husqvarna tuo markkinoille mullistavan robottileikkurin ammattimaiseen viheralueiden hoitamiseen. Uusi Husqvarna CEORA leikkaa itsenäisesti jopa 50 000 m2:n nurmialueen. Samalla se on suorituskykyinen, hiljainen ja täysin päästötön*. Husqvarna CEORA leikkaa automaattisesti ja järjestelmällisesti virtuaalisella rajakaapelilla rajatun alueen.

Husqvarna CEORA on erityisesti vaativaan, ammattimaiseen käyttöön suunniteltu robottiruohonleikkuri. Se tuottaa ensiluokkaisen tuloksen kustannustehokkaasti sekä turvallisesti, aiheuttaa vain vähän melua, eikä lainkaan päästöjä*.  Husqvarna CEORA leikkaa täysin itsenäisesti jopa 50 000 m2:n suuruisen alueen.

Robotissa on mukana Husqvarnan EPOS-teknologiaa sekä jopa 2–3 senttimetrin tarkkuudella toimiva satelliittinavigointijärjestelmä. Husqvarna CEORA tarjoaa käyttöön täysin uudentasoisen joustavuuden ja suorituskyvyn viherammattilaisille. EPOS-teknologialla varustettua robottiruohonleikkuria voi käyttää ilman fyysisiä rajakaapeleita ja työalueen saa määritettyä nopeasti uudelleen digitaalisesti. Rajakaapeleita ei tarvitse huomioida esimerkiksi nurmikon ilmaamisessa.

Ensimmäinen polttomoottorikäyttöinen ajoruohonleikkuri kehitettiin 1902.  Husqvarna on robottiruohonleikkureiden edelläkävijä, jonka ikoninen Husqvarna Automower® -robottiruohonleikkuri on vuodesta 1995 alkaen muuttanut miljoonien kotitalouksien nurmikoiden hoitamista.

”Luomme ainutlaatuisia kokemuksia tarjoamalla jokaiselle mahdollisuuden nauttia viheralueista ilman melua ja päästöjä. Husqvarna CEORA -robotin avulla julkisten ja viherammattilaisten hoitamien alueiden, urheilu- ja golfkenttien nurmikoiden leikkaaminen voidaan automatisoida, ja työntekijät voivat keskittyä hoitamaan muita, tärkeämpiä tehtäviä. Tämä on merkittävä muutos toimialalla ja alku ammattimaisen viheraluehoidon uudelle aikakaudelle”, toteaa Husqvarnan varatoimitusjohtaja Valentin Dahlhaus.

Nurmikonhoidon uusi aikakausi

Husqvarna on viime vuosina esitellyt useita digitaalisia ratkaisuja ja robottileikkureita, joilla se edistää ammattimaista viheralueiden hoitoa. Esimerkkejä** ovat Husqvarna Fleet Services, Automower® Club solution, Husqvarna Automower® 550 EPOS ja Husqvarna Automower® 535 AWD.

Uusi Husqvarna CEORA on Husqvarnan ensimmäinen askel kohti laajamittaista, järjestelmällistä leikkaamista sekä todiste tulevaisuuden skaalattavasta toimintamallista. Tulevaisuudessa robottiruohonleikkurin kanssa voi käyttää lisälaitteita, kuten nurmikon raidoittaja, väyläkansi tai linjamaalaus. Kone voidaan myös parittaa muiden robottileikkureiden kanssa, minkä ansiosta käyttäjä voi jatkuvasti seurata ja hallinnoida digitaalisesti useita leikkureita. Kyseessä on kokonaisvaltainen ratkaisu viheralueiden ammattilaisille, jotka haluavat hoitaa leikkaamisen järjestelmällisesti ja varmistaa nurmikon erinomaisen laadun samalla, kun aikaa vapautuu muihin tehtäviin. Lisätietoja uudesta Husqvarna CEORA -järjestelmästä kerrotaan kesällä 2021 ja toimitukset asiakkaille alkavat aikaisintaan 2022. Suomen markkinoille järjestelmän on arvioitu tulevan vuonna 2023.

Valentin Dahlhaus, Husqvarnan varatoimitusjohtaja: “Tämä innovatiivinen, erittäin suorituskykyinen ja luotettava ratkaisu viheralueiden hoitamiseen muuttaa koko alaa. Jopa 55-aarin kokoinen Central Parkin nurmikko voidaan hoitaa viidellä, 24/7 leikkaavalla Husqvarna CEORA -leikkurilla. Kaikkien seuranta ja hallinta on digitaalista ja aina sormien ulottuvilla.”

Lataa käyttöösi kuvat: Husqvarna CEORA

* Päästötön käyttö tarkoittaa, ettei käytön aikana synny lainkaan suoria päästöjä.

** Husqvarna Fleet Services™: Husqvarnan digitaalinen kalustonhallintajärjestelmä.

Automower® Club solution: Jalkapallokenttä voidaan rajata yhdellä kaapelilla ja käyttää alueella useita leikkureita.

Husqvarna Automower® 550 EPOS: Leikattava alue voidaan rajata virtuaalikaapeleilla, jolloin robotti navigoi alueella satelliittien välityksellä.

Husqvarna Automower® 535 AWD: Nelipyörävetoinen robottiruohonleikkuri, joka selviää jopa 70 % kaltevassa maastossa.

Lisätietoja:

Nora Ylilammi, Husqvarna, 045 78842718, nora.ylilammi@husqvarnagroup.com

Juho Toivonen, Kaiku Helsinki, 040 0753033, juho.toivonen@kaikuhelsinki.fi

Konsernia koskevissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä Husqvarnan lehdistöpäivystykseen, +46 8738 7080,

press@husqvarna.se.

 

Husqvarna

Husqvarna on yksi Husqvarna Group -konsernin tuotemerkeistä. Vuodesta 1689 alkaen Husqvarna on valmistanut korkeatasoisia tuotteita ja esitellyt lukuisia mullistavia innovaatioita, kuten moottorisahojen tärinänvaimennuksen ja automaattisen ketjujarrun sekä maailman ensimmäisen robottiruohonleikkurin. Nykyään Husqvarna tarjoaa laajan valikoiman metsien, puistojen ja puutarhojen hoitoon tarkoitettuja erittäin suorituskykyisiä tuotteita, jotka ovat teknisiä edelläkävijöitä tärkeimmillä osa-alueilla, joita ovat moottorisahat, trimmerit, päältä ajettavat ruohonleikkurit ja robottiruohonleikkurit. Husqvarna-tuotteita myydään yli sadassa maassa pääasiassa huoltopalveluja tarjoavien jälleenmyyjien kautta. 

Husqvarna Group

Husqvarna Group on maailman johtava metsien, puistojen ja puutarhojen hoitotyöhön tarkoitettujen suorituskykyisten ja innovatiivisten tuotteiden ja ratkaisujen valmistaja. Valikoimassa on moottorisahoja, trimmereitä, robottiruohonleikkureita ja päältä ajettavia ruohonleikkureita. Konserni on myös Euroopan johtava kuluttajakäyttöön tarkoitettujen kastelutuotteiden valmistaja ja maailman johtava rakennus- ja kiviteollisuuteen suunniteltujen leikkuulaitteiden ja timanttityökalujen valmistaja. Yrityksen tuotteita ja ratkaisuja myydään tuotemerkeillä Husqvarna, Gardena, McCulloch, Flymo, Zenoah ja Diamant Boart kuluttajille ja ammattilaisille yksityisten jälleenmyyjien ja pienkonekauppaketjujen kautta yli sadassa maassa. Nettomyynti 2019 oli 42 miljardia Ruotsin kruunua, ja työntekijöitä yrityksellä on yhteensä 40 maassa noin 12.000.