Hoas ottaa käyttöön uuden median asukasviestinnässään: jatkossa asukkaat voivat lukea viestejä hissin ovesta ja peilistä

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas ottaa käyttöön Pohjoismaiden ensimmäisen DoorShow- ja SmartMirror -teknologialla varustetun hissin Retkeilijänkadun kohteessaan. Jatkossa asukkaat voivat lukea viestejä sekä kerrostasanteella hissiä odottaessaan että hississä matkustaessaan.

Järjestelmän toimittaa Hoasin pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Suomen johtaviin hissiyhtiöihin kuuluva Schindler Oy. Ahead DoorShow ja Ahead SmartMirror -monimediakokonaisuus on Schindlerin LED-projektoriin perustuva DoorShow, joka mahdollistaa erilaisten sisältöjen heijastamisen hissin erikoispinnoitetulle ovelle kerrostasolla. SmartMirror tuo puolestaan esityksen moniulotteisena käyttäjälle matkan aikana hissikorin peiliseinän taakse asennetun laajakuvanäytön avulla.

”Esitettävä sisältö pyörii näytöllä ajastusten mukaisesti, ja pikkutarkan synkronoinnin ansiosta esitys katkeaa projektorissa ja jatkuu näytöllä saumattomasti hissin ovien avautuessa. Sisällön päivittäminen, ajastaminen ja optimointi tapahtuu vaivattomasti selainpohjaisen etähallintajärjestelmän avulla. Virrankulutus on huomioitu nykyaikaisilla virransäätöjärjestelmillä, ja A-energialuokituksen täyttävä hissi asettaa itsensä lepotilaan käytön ulkopuolella”, kertoo Schindler Oy:n Business Manager Mikko Kaisla.

Mediakokonaisuus on osa laajempaa hissiteknologian digitalisaatioprosessia, jonka Schindler käynnisti Pohjoismaissa vuonna 2018. Yhtiö on ensimmäinen hissivalmistaja maailmassa, joka tuo projektoreihin perustuvan esitysteknologian hissien sisältä kerrostasolle.

Hoas tulee käyttämään uutta kokonaisuutta myös viihdyttämiseen – pilke silmäkulmassa

Hoasin edustajat innostuivat uudenlaisesta hissiratkaisusta tutustuttuaan siihen sattumalta Schindlerin Sveitsin-tehtaalle suuntautuneen vierailun yhteydessä. Ennakkoluuloton asennoituminen johtikin pian siihen, että Retkeilijänkadun kohteeseen tilattiin Pohjoismaiden ensimmäinen DoorShow- ja SmartMirror -teknologialla varustettu hissi.

”Me tulemme käyttämään tätä uutta kokonaisuutta sekä tiedottamiseen että viihdyttämiseen, opiskelijaelämän omaleimaista kulttuuria pilke silmäkulmassa huomioiden”, sanoo Hoasin viestintäpäällikkö Saara Saksanen.

Hoasilla ja Schindlerillä on takanaan monen vuoden ja usean eri projektin kattava yhteistyö. Yhteinen sävel toimijoiden välillä löytyi nopeasti muun muassa helpompaan arkeen ja tulevaisuuteen investoimiseen kytkeytyvän arvopohjan osalta. Schindlerillä kehutaankin opiskelija-asuntosäätiön energisyyttä, innovatiivisuutta ja kokeilunhalua uusiin kokemuksiin.

”Hoasilla mietitään todella raikkailla tavoilla sitä, miten heistä tehdään kiinnostava asuntopalvelujen tarjoaja nuorille ja opiskelijoille. Heistä välittyy aito innostuminen omaa tekemistä kohtaan”, sanoo Kaisla.

Hoas haluaa tarjota opiskelijoille nykyaikaista asumismukavuutta ja uusia ratkaisuja

Retkeilijänkadun kohde valmistui loppuvuodesta 2020, kun kauan tyhjillään olleen toimistorakennuksen tilat muutettiin moderneiksi opiskelija-asunnoiksi. Hanke oli Hoasin ensimmäinen rakennuksen käyttötarkoituksen muutoskohde ja siten malliesimerkki kestävän kehityksen sekä järkevän uusiokäytön mukaisesta rakentamisesta. Täysvarusteltujen asuntojen lisäksi kohteesta löytyy monipuolisia yhteiskäyttötiloja asukkaiden arjen sujuvoittamiseksi ja yhteisöllisyyden vahvistamiseksi.

Retkeilijänkatu 11:n kohde on osa Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelmaa, jolla pyritään lisäämään kerrostaloasumisen uusi ratkaisuja sekä laatua ja houkuttelevuutta. Hoasin uudenlaisia ratkaisuja ja korkeaa laatua korostava toimintatapa tulee lähivuosina huipentumaan Pasilaan rakennettavan Huippu-korttelin yhteydessä. Vuonna 2023 valmistuvan hankkeen myötä Keski-Pasilaan nousee moderni ja asukkaiden tarpeet entistä innovatiivisemmin huomioiva opiskelijakortteli. Kortteliin rakennetaan uusi Hoasin toimisto, asuntoja lähes 400 opiskelijalle sekä liiketiloja, lukusali ja muita yhteistiloja.

Lisätietoja:
Saara Saksanen
Viestintäpäällikkö
saara.saksanen@hoas.fi
p. 040 676 6067

Hoas on yleishyödyllinen säätiö, joka vuokraa, rakennuttaa ja ylläpitää asuntoja pääkaupunkiseudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville, tutkintoaan päätoimisesti suorittaville opiskelijoille. Asuntoja Hoasilla on tällä hetkellä noin 10 000 kpl ja asukkaita noin 19 000. www.hoas.fi