HENKEL ja CAPSA FOOD vähentävät tyhjiä ajokilometrejä ja hiilipäästöjä CHEPin kuljetusyhteistyöratkaisuilla

Yhtiöt käyttävät yhteistä perävaunuyhdistelmää jakamallaan reitillä ja vähentävät CO2-päästöjä 115 tonnilla vuodessa.

Madrid, Espanja, 16. maaliskuuta 2021 – Päivittäistavara- ja vähittäiskaupan toimitusketjuasiantuntija CHEP on sitoutunut vähentämään hiilipäästöjä. Nyt yhtiö koordinoi kuljetusyhteistyöhanketta monikansallisen kemikaaliyhtiö Henkelin ja Espanjan johtavan maitotuoteyhtiö CAPSA FOODin välillä.

Projekti on osa CHEPin kuljetusyhteistyöohjelmaa, jolla optimoidaan logistiikkaa. CHEPillä on massadatan kautta ainutlaatuinen näkyvyys asiakkaidensa miljooniin liikkeisiin, joten se pystyy löytämään synergioita ja tilaisuuksia kuljetusten yhdistämiseen asiakkaiden ja CHEPin välillä. Ohjelma käynnistyi kuusi vuotta sitten ja siinä on mukana yli 220 CHEPin asiakasta Euroopasta.

Tässä hankkeessa hyödynnetään isoa perävaunuyhdistelmää, yhden rekan vetämää kahta vakiokokoista perävaunua, mikä on suurin Euroopassa käytetty maantiekuljetusratkaisu. Se on 31,75 metriä pitkä ja pystyy vähentämään hiilidioksidipäästöjä arviolta 25–30 prosenttia matkaa kohden verrattuna siihen, että vastaava kuorma kuljetettaisiin perinteisillä rekoilla.

”Projektiin osallistuminen on yhtiöllemme mielenkiintoinen askel kohti logistiikkayhteistyötä”, sanoo Henkelin Etelä-Euroopan ostologistiikkajohtaja Eugenio Vila. ”Perävaunuyhdistelmällä vähennämme hiilipäästöjä, sillä voimme kuljettaa yhdellä rekalla kaksi kertaa suuremman kuorman kuin millään muulla perinteisellä ratkaisulla ja optimoida kuljetuksiamme.”

Henkel ja CAPSA FOOD käyttävät yhdistelmärekkaa lähetyksiin ja toimituksiin Madridin ja Katalonian välisellä reitillä. Matka ajetaan kolmesti viikossa edestakaisin. Perävaunut lastataan aina menomatkalla yhden yrityksen tuotteilla, tulomatkalla toisen. 66 lavapaikan ja 48 tonnin kapasiteetilla perävaunuyhdistelmä pystyy eliminoimaan 250 000 tyhjää ajokilometriä vuodessa. Tämä vähentää hiilidioksidipäästöjä ilmakehään noin 115 tonnilla.

”Yhteistyökulttuurin kehittäminen FMCG-yrityksissä on avainasemassa maailmassa, jossa tarve vähentää ympäristöjalanjälkeämme kasvaa jatkuvasti ja on välttämättömämpää kuin koskaan”, sanoo CAPSA FOODin kuljetuksista vastaava Adrián Fariña.

CHEPin kuljetusyhteistyöratkaisut ovat osa yhtiön Zero Waste World -ohjelmaa, jossa kehitetään älykkäämpiä ja kestävämpiä toimitusketjuja yhteistyössä johtavien vähittäismyyjien ja valmistajien kanssa. Ohjelmalla pyritään paitsi vähentämään tyhjiä kuljetuskilometrejä myös pääsemään eroon fyysisestä jätteestä ja poistamaan toimitusketjuista tehottomuuksia digitalisaation avulla.

”Olemme innoissamme siitä, miten lupaavia tuloksia tämä projekti on antanut”, kommentoi CHEP Europen kuljetuspäällikkö Michael Gierloff. Olemme sitoutuneet edistämään tuotteillamme, ratkaisuillamme ja asiakasyhteistyöllä kiertotaloutta toimitusketjuissa, ja olemme asettaneet itsellemme tavoitteeksi laajentaa yhteistyöhankkeita entistä useampiin kumppaneihin ympäri maailmaa.”

Rekan kuvan voi ladata täältä.

Lisätietoja CHEPistä:

Manuela García
Manager, External Communications
Eurooppa, Afrikka, Intia ja Lähi-itä
Brambles Group
Puh. +34 915579593
manuela.garcia@brambles.com

CHEP auttaa kuljettamaan enemmän tavaraa useammille ihmisille ja useampiin paikkoihin kuin mikään muu organisaatio maailmassa. Sen kuormalavat, laatikot ja kontit muodostavat globaalin toimitusketjun näkymättömän selkärangan. Maailman suurimmat tuotemerkit luottavat CHEPin apuun kuljettaakseen tavaransa tehokkaammin, vastuullisemmin ja turvallisemmin. Jakamistalouden edelläkävijänä CHEP on luonut yhden maailman vastuullisimmista logistiikkayrityksistä, jonka toiminta perustuu alustojen jakamiseen ja uudelleenkäyttöön, eli niin sanottuun poolaukseen. CHEP palvelee ensisijaisesti nopeasti liikkuvien kulutustarvikkeiden (esim. kuivat elintarvikkeet, einekset sekä terveys- ja hygieniatuotteet), tuoretuotteiden, virkistysjuomien sekä vähittäis- ja yleistuotteiden aloja. CHEPin palveluksessa on noin 11 000 työntekijää ja yritys uskoo monimuotoisuuden, osallisuuden ja tiimityön kautta toteutuvaan kollektiivisen älykkyyden voimaan. CHEP omistaa noin 330 miljoonaa lavaa, laatikkoa ja konttia. Yli 750 palvelukeskuksen verkoston avulla se tukee yli 500 000 asiakaspalvelupistettä sellaisille globaaleille tuotemerkeille kuten Procter & Gamble, Sysco ja Nestlé. CHEP, joka on osa Brambles Groupia, toimii noin 60 maassa, ja sen toiminta on laajinta Pohjois-Amerikassa ja Länsi-Euroopassa.

Lisätietoja CHEPistä on osoitteessa www.chep.com. Lisätietoja Brambles-yhtymästä on osoitteessa www.brambles.com.

Tietoa Henkelistä
Henkelillä on toimintaa kautta maailman ja monipuolinen tuotevalikoima. Vahvojen tuotemerkkien, innovaatioiden ja teknologioiden ansiosta yrityksellä on johtava asema teollisuudessa ja kuluttajasektorilla kolmella liiketoiminta-alueella. Henkel Adhesive Technologies on johtava maailmanlaajuinen liimojen toimittaja eri teollisuuden aloille. Laundry & Home Care ja Beauty Care ovat markkinajohtajia monilla tärkeillä toimialueilla ympäri maailman. Vuonna 1876 perustetulla Henkelillä on takanaan yli 140 menestyksekästä vuotta. Vuonna 2020 Henkelin myynti ylitti 19 miljardia euroa ja sen oikaistu liikevoitto oli noin 2,6 miljardia euroa. Henkel työllistää maailmanlaajuisesti noin 53 000 ihmistä – intohimoisen ja hyvin monimuotoisen tiimin, jota yhdistää vahva yrityskulttuuri, halu luoda kestävää arvoa sekä yhteiset arvot. Henkel tunnetaan kestävyyden edelläkävijänä, joka pitää kärkisijoja monissa kansainvälisissä indekseissä ja luokitteluissa. Henkelin etuoikeutetut osakkeet on listattu Saksan osakeindeksissä DAXissa. Lisätietoja on osoitteessa www.henkel.com.

Tietoa CAPSA FOODISTA
CAPSA FOOD on johtava maitotuotteiden toimittaja Espanjan markkinoilla. Yhtiöllä on Espanjassa kuusi tuotantokeskusta, jotka työllistävät suoraan yli 1 300 ihmistä, sekä kansainvälinen edustus yli 40 maassa.

 Yhtiö sai vuonna 2017 tunnustuksen Espanjan maineeltaan parhaana yrityksenä Reputation Insituten REPTRAK-tutkimuksessa, ja vuonna 2020 yhtiö liittyi B CORP -liikkeeseen. CAPSA FOOD on myös ensimmäinen espanjalainen elintarvikealan yritys, joka on saanut EFQM:n (European Foundation for Quality Management) ja CEG:n (Excellence in Management Club) myöntämän 500+ European Seal of Excellence -laatupalkinnon. Tämä kertoo hyvästä johtamisesta ja esimerkillisestä toiminnasta. Yhtiö tuo markkinoille innovatiivisia ratkaisuja ja uusia hyödyllisiä tuotteita, ja se on luonut erinomaisen työympäristön ammatilliseen kehittymiseen. Lisätietoja on osoitteessa capsafood.com