Eurofighter tarjoaa parhaan kokonaisuuden Suomelle

Eurofighter on jättänyt lopullisen tarjouksensa (Best and Final Offer) Suomen HX-hankkeessa. Eurofighter tarjoaa kestävää eurooppalaista kumppanuutta, työpaikkoja korkeasti koulutetuille ja käytössä todennettua suorituskykyä, joka pysyy ilmavoimien selkärankana tulevina vuosikymmeninä.

Tarjouksen Suomen HX-hävittäjien korvaushankinnassa jättivät yhdessä Ison-Britannian, Saksan, Italian ja Espanjan hallitukset, ilmavoimat ja teollisuus, jotka muodostavat Eurofighter-yhteenliittymän.

Tarjous sisältää kutsun Suomelle osallistua uuden suorituskykyisen Eurofighter-tutkan kehitystyöhön ja yli 80 teollista hankekokonaisuutta suomalaisille yrityksille, mukaan lukien koneiden kokoonpanolinja, EJ200-moottorin tuotanto- ja huoltoliiketoiminta sekä puolustusyhtiö MBDA:n johtamat tutkimus- ja kehityshankkeet. Nämä hankkeet luovat Suomeen korkeaa osaamista vaativia, pitkäaikaisia ​​työpaikkoja Suomeen, jotka vastaavat arviolta 20 miljoonaa työtuntia seuraavien 30 vuoden aikana.

Tiedotustilaisuudessa puhunut Ison-Britannian puolustushankinnoista vastaava ministeri Jeremy Quin vahvisti tarjouksen jättämisen ja vakuutti: ”Eurofighter-kumppanuus tarjoaa parhaan kokonaisuuden Suomelle.”

”Pakettimme on kustannustehokas annetun budjetin puitteissa. Tarjoamme toimitusvarmuuden teollisen yhteistyön kautta ja korkean teknologian työpaikkoja koko lentokoneen käyttöiän ajan. Suomi saa erinomaisen sotilaallisen suorituskyvyn ja kokonaisuutta tukee hallitusten välinen yhteistyö.”

Saksan puolustusministeriön valtiosihteeri Benedikt Zimmer kuvasi videopuhelussaan Eurofighteria ”ilmapuolustuksen selkärankana” ja totesi, että Saksan ilmavoimien kalustoon tehdyt nykyiset investoinnit varmistavat Eurofighterin operatiivisen käytön vuosikymmenien ajan.

”Olemme sitoutuneet Eurofighteriin, koska se tarjoaa meille kestävyyttä, luotettavuutta, kohtuullisia kustannuksia sekä itsenäisyyttä erityisesti tehtävätietojen tuottamisessa ja analysoinnissa,” Zimmer sanoi.

”Britannian, Italian ja Espanjan ystäviemme ja vahvan eurooppalaisen ilmailuteollisuuden avulla varmistamme, että Eurofighter soveltuu tuleviin haasteisiin ja hyödynnämme sen teknologiaa matkalla kohti tulevaisuuden eurooppalaisia ​​ilmataistelujärjestelmiä.”

BAE Systemsin sotilasilmailuliiketoiminnan johtaja Andrea Thompson kertoi, että Eurofighterin tarjous ylittää Suomen Puolustusvoimien HX-ohjelmassa asettamat suoran ja epäsuoran teollisen yhteistyön tavoitteet.

Thompsonin mukaan tarjoukseen sisältyvät 80 hankekokonaisuutta sisältävät teknologian siirtoa liittyen tehtävätietojen tuottamiseen ja elektroniseen sodankäyntiin sekä kyvyn tuottaa laajasti huolto-, korjaus- ja kunnostuspalveluja.

”Eurofighterin teollisuuskumppanit tarjoavat Suomelle ainutlaatuisen mahdollisuuden liittyä yhteen kestävimmistä ja menestyksekkäimmistä puolustus- ja avaruusteollisuuden yhteenliittymistä. Houkutteleva tarjouksemme tuo vertaansa vailla olevaa itsenäistä osaamista Suomeen.”

Ministeri Quin vahvisti lisäksi, että kuninkaallisten ilmavoimien Eurofighterin näytöstiimi osallistuu Helsingin ilmailunäytökseen elokuun alussa. Näytöslennolla esiintyy kokenut Eurofighter-pilotti, lentoluutnantti James Sainty, jonka asemapaikkana on laivue 1435 puolustamassa Yhdistyneen kuningaskunnan alueita Etelä-Atlantilla, yli 12 000 kilometrin päässä Iso-Britanniasta.

Lisätietoja:

Adam Morrison, BAE Systems
Puh: +44 (0)7493 864931
Sposti: adam.morrison2@baesystems.com

Kuvamateriaalia:
https://resources.baesystems.com/?c=41571&k=c5e9033650

 

Eurofighter

Espanja, Iso-Britannia, Italia ja Saksa muodostavat neljä Eurofighter-kumppanimaata, jotka yhdessä BAE Systemsin, Airbus Defence & Space -yhtiön sekä Leonardon kanssa muodostavat Euroopan suurimman puolustusyhteistyöohjelman.

Iso-Britannia, joka vastaa kumppaneidensa puolesta Eurofighterin HX-kampanjasta, on ylpeä voidessaan tarjota Eurofighter-järjestelmää ehdokkaaksi Suomen HX-ohjelmaan. Eurofighter on Euroopan ja Naton ilmavoimien selkäranka tulevina vuosikymmeninä. Koneita on tällä hetkellä käytössä yli 500. Eurofighter tarjoaa täysin yhteensopivan ja käytössä koetellun ilmapuolustuksen koko Euroopalle. Koneet ovat käytössä esimerkiksi Itämeren ilmavalvonnassa yhteistyössä Espanjan, Italian, Ison-Britannian ja Saksan ilmavoimien kanssa. Käyttöönoton jälkeen se on lentänyt yli 500 000 lentotuntia operaatioiden ja koulutuksen välillä – tarjoten todistetun luotettavuuden, saatavuuden ja käyttöönotettavuuden kaikissa olosuhteissa.

Toimintavapaus ja huoltovarmuus

Valitsemalla Eurofighterin Suomi valitsee kyvyn itsenäisesti käyttää, ylläpitää ja hallita omia koneitaan. Tähän sisältyy välitön pääsy omiin operaatiotietoihin – joka on välttämätön edellytys nykyaikaisen hävittäjän käyttämiselle.

Suomi pystyisi myös itse hallitsemaan ylläpitoa ja tukea sekä varmistamaan että hävittäjät ovat aina käytettävissä. Tehtävätietojen avulla Eurofighter tarjoaa Suomelle mahdollisuuden suorittaa haluamansa tehtävät valitsemallaan tavalla niin rauhan aikana kuin kriisitilanteissa riippumatta muiden kansakuntien ulkopolitiikasta.

Koneiden operaatioissa hankittu tieto olisi Suomen omistuksessa ja valvonnassa, josta tulee entistä tärkeämpää tulevaisuudessa. Itsenäinen toimintamalli ulottuu myös kaikkiin ylläpito-, tuki- ja operatiivisiin toimintoihin.

Todistettua suorituskykyä

Eurofighter on markkinoiden edistynein monitoimihävittäjä, joka pystyy suorittamaan erilaisia ilmasta ilmaan -, ilmasta maahan -, elektronisen sodankäynnin ja tiedustelutehtäviä. Järjestelmä integroituu olemassa olevaan puolustusvoimien ja siviilihallinnon C4I-teknologiaan ensimmäisestä toimintapäivästä alkaen.

HX-ehdotus tarjoaa viimeisintä teknologiaa edustavia parannettuja sensoreita, omapuolustusjärjestelmän sekä edistyneen tutkan. Nämä varmistavat koneiden ja lentäjien parhaan mahdollisen turvallisuuden sekä tehokkaimman asejärjestelmän. Eurofighter tarjoaa myös laajimman asevalikoiman HX-hankkeessa, mukaan lukien luokkansa parhaan näkökentän ulkopuolelle ulottuvan suorituskyvyn ilmasta ilmaan, kauko- sekä kohdistettuun ilmasta maahan vaikuttamiseen.