CHEP Europe säilyttää kultaluokituksen yritysten yhteiskuntavastuussa jo viidettä vuotta peräkkäin

Tuotantoketjuratkaisuja toimittava CHEP on saanut tunnustusta riippumattomalta arviointijärjestöltä EcoVadisilta.

Weybridge, Lontoo, 13. toukokuuta 2020 – Tuotantoketjuratkaisuja toimittava yritys CHEP Europe on saanut kestävyyssaavutuksistaan EcoVadis Gold-tason tunnustuksen ja sijoittunut jälleen maailmanlaajuisesti arvioitujen toimittajien ylimpään viiteen prosenttiin. CHEP on tämän myötä ainoa toimitusketjuyhtiö, joka on saavuttanut ylimmän luokituksen viitenä vuonna peräkkäin.

Tämä kultatason tunnustus myönnettiin CHEP Europelle sen ympäristöön, työelämän käytäntöihin, oikeudenmukaisiin liiketoimintakäytäntöihin ja toimitusketjuihin liittyvän ympäristötietoisen kehityksen ja saavutusten ansiosta.

EcoVadisin menetelmät perustuvat kansainvälisiin yritysten sosiaalisen vastuun normeihin, kuten Global Reporting -aloitteeseen, Yhdistyneiden kansakuntien Global Compact -aloitteeseen ja ISO 26000 -standardiin. Ne kattavat 198 luokkaa ja niiden avulla arvioidaan 60 000 yritystä 155 maassa.

CHEP on osa toimitusketjuratkaisuja toimittavaa Brambles Groupia, jonka liiketoiminta perustuu lavojen, laatikoiden ja konttien jakamiseen ja uudelleenkäyttöön. Konserni sijoittui hiljattain Dow Jonesin Barron’s-lehdessä maailman kestävimmäksi yritykseksi. Brambles saavutti tämän tunnustuksen keskittymällä ympäristöasioihin maailmanlaajuisesti toteuttamallaan kiertotalousmallilla ja varmistamalla, että työntekijät ovat yrityksen toiminnan ytimessä. Lisäksi yhtiö on allekirjoittanut YK:n Global Compact -aloitteen, ja sen kestävyystavoitteet vuodelle 2020 vastaavat pitkälti Yhdistyneiden kansakuntien kestävän kehityksen tavoitteita.

CHEP Europen vastuullisuusjohtaja Geraint Thomas totesi: ”Olemme suunnattoman ylpeitä saadessamme jälleen kerran tunnustusta ponnisteluistamme yritysten sosiaalisen vastuun saralla. Sosiaalinen vastuu on kaiken toimintamme ytimessä. Kierrätystalouden edelläkävijöinä olemme aina vähentäneet toiminnallamme jätettä toimintaketjuissa. Tämä suojelee metsiä ja vähentää kaatopaikkajätettä. Tiedostamme, että rajallisten luonnonvarojen jakaminen ja uudelleenkäyttäminen ovat yhteiskunnan kannalta oikeita tekoja.  Pelkästään viime vuonna jätteen määrä väheni 1,3 megatonnilla ja hiilidioksidipäästöt 2 miljoonalla tonnilla ja 1,7 miljoonaa puuta säästyi toimintamme ansiosta.”

”Tämän lisäksi meillä on laaja vapaaehtoistyöohjelma, jonka puitteissa työntekijämme voivat viettää kolme työpäivää vuodessa erilaisissa vapaaehtoistehtävissä. Talousvuonna 2019 he tekivät 21 600 tuntia vapaaehtoistyötä ympäri maailmaa”, lisää Thomas.

Tietoa EcoVadis-järjestöstä

EcoVadis johtaa ensimmäistä toimittajien toiminnan kestävyyden varmistamiseen tähtäävää yhteistyöverkostoa 150 sektorilla 140 maassa. EcoVadisin luokitukset ja helppokäyttöiset seurantavälineet auttavat yrityksiä riskien hallinnassa ja pyrkimyksissä ekoinnovointiin maailmanlaajuisissa toimitusketjuissa. www.ecovadis.com

Tietoa CHEPISTÄ

CHEP auttaa kuljettamaan enemmän tavaraa useammille ihmisille ja useampiin paikkoihin kuin mikään muu organisaatio maailmassa. Sen kuormalavat, laatikot ja kontit muodostavat globaalin toimitusketjun näkymättömän selkärangan. Maailman suurimmat tuotemerkit luottavat CHEPin apuun kuljettaakseen tavaransa tehokkaammin, vastuullisemmin ja turvallisemmin. Jakamistalouden edelläkävijänä CHEP on luonut yhden maailman vastuullisimmista logistiikkayrityksistä, jonka toiminta perustuu alustojen jakamiseen ja uudelleenkäyttöön, eli niin sanottuun poolaukseen. CHEP palvelee ensisijaisesti nopeasti liikkuvien kulutustarvikkeiden (esim. kuivat elintarvikkeet, einekset sekä terveys- ja hygieniatuotteet), tuoretuotteiden, virkistysjuomien sekä vähittäis- ja yleistuotteiden aloja.

CHEPin palveluksessa on noin 11 000 työntekijää ja yritys uskoo monimuotoisuuden, osallisuuden ja tiimityön kautta toteutuvaan kollektiivisen älykkyyden voimaan. CHEP omistaa noin 330 miljoonaa lavaa, laatikkoa ja konttia, jotka palvelevat 750 palvelukeskuksen kautta 500 000 asiakasyhteyspistettä globaaleille tuotemerkeille kuten Procter & Gamble, Sysco ja Nestlé. CHEP, joka on osa Brambles Groupia, toimii noin 60 maassa, ja sen toiminta on laajinta Pohjois-Amerikassa ja Länsi-Euroopassa. Lisätietoja CHEPistä on osoitteessa www.chep.com. Lisätietoja Brambles Groupista on osoitteessa www.brambles.com.

Yhteystiedot mediatiedusteluja varten:

Manuela García
Manager, External Communications
Eurooppa, Afrikka, Intia ja Lähi-itä
Brambles Group
Puhelin: +34 696 114 696
manuela.garcia@brambles.com