Britannian kuninkaalliset ilmavoimat parantaa tilannetietoutta hyödyntämällä uutta virtuaaliteknologiaa Eurofighter-hävittäjissä

BAE Systems on sopinut Britannian kuninkaallisten ilmavoimien kanssa uuden tehtäväsuunnittelujärjestelmän toimittamisesta Eurofighter-hävittäjiin. Vallankumouksellinen Sceptre-suunnittelujärjestelmä mahdollistaa tehtävien suunnittelun integroimalla virtuaaliteknologiaa käytettävissä olevan tilannetiedon analysointiin. Järjestelmä käsittelee valtavan määrän komento- ja hallintatietoa, joka auttaa suunnittelemaan, toteuttamaan ja analysoimaan ilmavoimien tehtäviä sekä esittää tiedon aikaisempaa helpommin omaksuttavalla tavalla.

Järjestelmä yhdistää kolmiulotteista näkymää ohjaamosta, digitaalista lennon tilannetietoa, mahdollisten ongelmien ja uhkien tunnistusta sekä reaaliaikaista säätietoa. Tuloksena on älykkäämpi tilannekuva tehtävistä ja koneen suorituskyvystä.

Sceptre on modulaarinen sovellus, jota pystytään käyttämään erilaisilla päätelaitteilla kuten tableteilla, tietokoneilla ja interaktiivisilla kosketusnäytöillä tehtävänantoon sekä tehtävien analysointiin. Järjestelmän käyttäjä pystyy olemaan tehokkaasti läsnä ”ilmassa” ja luomaan paremman tilannekuvan ja tekemään käytettävissä olevaan tietoon pohjautuvia päätöksiä ja varmistamaan näin paremmin tehtävien onnistumisen. Käyttäjällä on kokonaisvaltaisempi, taktisesti älykäs suunnitelma, joka auttaa varautumaan ongelmiin ja yllätyksiin.

”Olemme luoneet lentäjien ja asiakkaiden kanssa vaistonvaraisesti toimivan järjestelmän, joka tarjoaa mittavan määrän tietoa helposti omaksuttavassa muodossa. Tämä ei ole ollut aikaisemmin mahdollista. Tämän päivän lentäjällä ei ole aikaa käydä läpi monimutkaista tietoa, Sceptre tarjoaa tiedon selkeämmin ja auttaa heitä keskittymään saatuun tehtävään. Nopeampi, tarkempi ja selkeämpi tieto auttaa lentäjiä myös tekemään parempia päätöksiä”, sanoo Louise Aiken, BAE Systemsin tehtäväsuunnittelu ohjelmien päällikkö Mission Support & Training Services-yksiköstä.

“Etsimme jatkuvasti uusia tapoja hyödyntää teknologiaa. Sceptre on hieno esimerkki, kuinka näitä teknologioita voidaan hyödyntää etulinjassa.”

Sceptre on avainasemassa, kun tehtävienhallinta sulauttaa lentokoneen keräämää tilannetietoa ja virtuaaliteknologiaa. Tämä mahdollistaa tehtävien tarkan analysoinnin myös jälkikäteen.

Lisätietoja: https://www.baesystems.com/en/article/sceptre-mission-planner-enables-the-royal-air-force-to-take-a-digital-leap-forward-

Yhteydenotot:
Simon Astley, BAE Systems
+44 (0) 3300 490327
simon.astley2@baesystems.com