”Avoin alusta, joka sopeutuu jatkuvasti muuttuviin vaatimuksiin” − RiMatrix Next Generation mukautuu kaiken kokoisten datakeskusten tarpeisiin

Palvelinkeskuksen rakentaminen RiMatrix Next Generationin varaan on turvallista, joustavaa ja nopeaa – myös investointien näkökulmasta

Helsinki, 10.12.2020 – Rittal on kehittänyt uuden modulaarisen IT-alustan, jonka avulla eri kokoluokkien palvelinkeskusten perustaminen on nopeaa, joustavaa ja luotettavaa. Avoimen alustan arkkitehtuuriin perustuva räätälöity ratkaisu sopii monenlaisiin käyttötarkoituksiin: yksittäisiin räkki- tai konttiratkaisuihin, perinteisiin datakeskuksiin, hajautettuihin edge-ympäristöihin, skaalautuviin colocation-palveluihin sekä pilvi- ja hyperscale-datakeskuksiin.

”Halusimme rakentaa avoimen alustan, joka sopeutuu jatkuvasti muuttuviin vaatimuksiin. Asiakkaidemme on mukautettava IT-infransa entistä nopeampaan kehitykseen, jotta liiketoiminnalle tärkeitä tuotteita ja palveluja voidaan luoda mahdollisimman nopeasti ja virheettömästi. Investoinnin näkökulmasta RiMatrix NG on erittäin turvallinen ja joustava IT-infra-alusta”, kertoo Rittalin IT-ratkaisujen myyntijohtaja Mikko Aho.

Valmiit moduulit viiteen käyttötarkoitukseen

RiMatrix NG sisältää moduulit viiteen käyttötarkoitukseen: räkkikaappi, jäähdytys, sähkönjakelu, valvonta ja turvallisuus. Modulaarisen rakenteen ansiosta kokoonpanoa voi muokata tarpeen mukaan.

Alusta tuo joustavuutta käyttöönottoon ja tarjoaa kaikki modulaarisen järjestelmän edut myös räkkikokoonpanoissa. Se mukautuu asennuskohteen vaatimuksiin ja on tarvittaessa täysin yhteensopiva vanhempien järjestelmien kanssa.

RiMatrix NG skaalautuu kaikissa suhteissa: koko, suorituskyky, turvallisuus ja vikasietoisuus. Jos on tarve erityisen nopealle vasteajalle tai jos olemassa olevat rakennukset eivät tarjoa riittävästi tilaa, voidaan datakeskus toteuttaa myös konttiratkaisuna ja integroida turvallisesti olemassa olevaan IT-infraan.

Markkinoiden ensimmäinen OCP-teknologiaa hyödyntävä laitealusta

RiMatrix Next Generation (NG) on ensimmäinen alusta, joka tukee datakeskuskomponenttien yhteensopivuutta parantavia Open Compute Project (OCP) -komponentteja ja tasavirran hyödyntämistä normaalissa datakeskusympäristössä. Tarkkaan standardoidusta tasavirta-arkkitehtuurista ja 21 tuuman telinekoosta on tulossa OCP-suunnittelun energiatehokkaimpia käytäntöjä hyperscale-luokan palvelinkeskuksissa.

”Rittal toimii veturina OCP-projektissa ja on hyperscale-toimijoiden OCP-räkkien parhaita tavarantoimittajia. RiMatrix NG:n myötä olemme ensimmäinen laitetoimittaja, joka tuo OCP-tekniikan käyttöön myös normaaleihin datakeskuksiin”, Aho sanoo.

Datakeskustoimijat voivat integroida RiMatrix NG -moduulien avulla OCP-ratkaisut nykyiseen arkkitehtuuriin vaihtamatta koko palvelinkeskusta.

”Tarjoamme kaikille asiakkaillemme helpon käyttöönoton, joten energia- ja tehokkuusetuja voi tulevaisuudessa hyödyntää jopa yksittäisissä käyttötarkoituksissa”, Aho selventää.

Runsaasti ominaisuuksia jäähdytyksestä tietoturvaan

RiMatrix NG -alustaa käyttävät järjestelmät jäähdytetään hallitusti räätälöityjen ja vikaturvallisten tuuletinjärjestelmien sekä jäähdytysaineiden tai vesipohjaisten ratkaisujen avulla. Jäähdytysratkaisut voidaan mukauttaa jokaisen järjestelmän tarpeisiin yksittäisistä räkeistä aina monimutkaiseen suurteholaskentaan, jossa käytetään sirujäähdytystä.

RiMatrix NG -alustan tehokkaat turvaratkaisut ja hallintatyökalut varmistavat, että IT-ympäristö pysyy aina toiminnassa. Alusta tukee esimerkiksi Computer Multi Control III (CMC III) -valvontajärjestelmää ja Data Center Infrastructure Management (DCIM) -ohjelmistoa. Sensoreilla voi valvoa esimerkiksi kosteutta, lämpötilaa, paine-eroja ja ilkivaltaa.

RiMatrix NG:n avulla uudet palvelinkeskukset voidaan toteuttaa ripeästi. Rittal Configuration System ja Rittalin Euroopassa tarjoaman 24/48 tunnin toimituspalvelun ansiosta komponenttien käyttöönotto on nopeaa ja helppoa. Kansainväliset sertifikaatit takaavat ratkaisun luotettavuuden ja lisäävät hankkeiden nopeutta, kun aikaa vieviä lupa- ja testausmenettelyjä ei tarvita.

Kuvia lehdistökäyttöön: www.kuvat.fi/PNM24GTJYF

Mediayhteydet:

Anne Santanen
040 700 3272
santanen.a@rittal.fi
www.rittal.fi

Rittal Oy

Rittal on maailman johtava sähkökytkentä- ja IT-laitekaappien valmistaja sekä konesalien rakentaja, joka tarjoaa korkealaatuisia tuotteita luottavaisille teollisuus- ja IT-yrityksille kaikilla mantereilla. Vuonna 1961 Saksasta alkanut menestystarina, jolla on aktiivinen aktiivisuus tuotekehitykseen, testattu turvalliseen ja tuhansiin modulaarisiin, yhteensopiviin tuotteisiin, joka tarjoaa asiakkaalle rakentaa aina sopivan ratkaisun. Rittal on suuryrityksen maailmanlaajuisessa Friedhelm Loh Groupissa, jolla on 10 000 työntekijää ja joka on vaihdettu yli 2 miljardia euroa vuonna 2019. Suomen maayhtiö työllistää yli 50 alan ammattilaista, vahvan asiakkaan asiakaslähtöinen suunnittelu ja avaimet käteen -toimitukset pitkällä kokemuksella