Academic Workin liikevaihto kasvoi viime vuonna 26 prosenttia – saldona lähes 3 000 allekirjoitettua työsopimusta ja 143 koulutettua alanvaihtajaa

Nuoriin ammattilaisiin keskittyvän henkilöstöpalvelu- ja rekrytointiyrityksen Academic Workin liikevaihto kasvoi viime vuonna 54,5 miljoonaan euroon. Suuri osa liikevaihdon kasvusta tuli sisaryhtiö Academyn konsulttien kasvavasta osuudesta Academic Workilla.

Viime vuosi oli korkeakoulutettujen nuorten työllistymiseen keskittyvälle Academic Workille erinomainen: Academic Work kasvatti liikevaihtoaan 54,5 miljoonaan euroon. Academic Workin liikevaihto kasvoi viime vuonna 11,2 miljoonaa euroa, eli 26 prosenttia vuodesta 2018. Silloin Academic Workin liikevaihto oli 43,3 miljoonaa euroa.

”Yritysten on vaikea itse tavoittaa hakijoita, sillä perinteiset tavat ja kanavat eivät enää toimi. Yritykset myös hakevat epävarmana aikana rekrytointiin joustavampia ratkaisuja kuin suorat palkkaukset – Academic Workin kasvuun ovat vaikuttaneet myös projektiluonteisten töiden suuri määrä sekä töiden vaikea ennustettavuus”, Academic Workin toimitusjohtaja Laura Christie sanoo.

Viime vuoden aikana Academic Workin kautta allekirjoitettiin lähes 3 000 työsopimusta.

”Nykyään yritykset ovat aiempaa valmiimpia ottamaan uusia työntekijöitä, joilla ei ole vielä pitkää CV:tä. Ne myös satsaavat nuorten ammattilaisten koulutukseen ja perehdytykseen. Eniten avoimia paikkoja on tällä hetkellä IT:n ja tekniikan aloilla, kolmantena tulevat talouspuolen tehtävät”, Christie kertoo.

Hänen mukaansa korkeakoulutettujen nuorten ja työpaikkojen kohtaamattomuuden ongelma jatkuu ja kasvaa entisestään. Työvoimapula tulee Christien mukaan koskemaan jatkossa entistä enemmän myös muita aloja kuin pelkästään IT:tä ja tekniikkaa.

”Esitän apuhuutoni julkiselle vallalle: Miten voimme helpottaa koulutettujen työntekijöiden tuloa Suomeen ja pitää heidät täällä? Koulutamme ihmisiä maistereiksi ja muihin tutkintoihin ja päästämme sen jälkeen menemään, sillä työlupia on niin hankala saada Suomeen”, Christie sanoo.

Academic Workilla jo lähes 200 työntekijää, yritykselle Great Place To Work -sertifikaatti

Academic Workin kasvun seurauksena myös yrityksen oma työntekijämäärä on kasvanut: viime vuonna Academic Work rekrytoi 67 uutta osaajaa, ja yrityksen sisältä 47 työntekijää sai uuden roolin. Nyt henkilökunnan lukumäärä on lähes 200.

Academic Workin vuoden 2019 teoissa näkyvät vastuullisuus ja diversiteetin merkitys.

”Viime vuonna olimme toimialamme ensimmäinen virallinen kumppani Helsinki Priden historiassa. Lisäksi saimme Great Place To Work -sertifikaatin, joka todistaa, miten hyvin pärjäämme Suomessa työnantajana”, Christie sanoo.

Sisaryhtiö Academy kasvoi 47 prosenttia ja laajeni pääkaupunkiseudun ulkopuolelle

12 viikon koodauskursseistaan tunnettu Academic Workin sisaryritys Academy kasvoi myös erittäin voimakkaasti vuonna 2019: yrityksen liikevaihto nousi 2,8 miljoonaan euroon, kun vielä 2018 se oli 1,9 miljoonaa. Kasvua on siis tullut vuodessa 47 prosenttia.

Viime vuonna Academylta valmistui 143 konsulttia, kun vuonna 2018 valmistuneita oli 113. Myös kurssien määrä kasvoi vuoden 2018 kuudesta kurssista viime vuoden kymmeneen kurssiin.

Yhteensä Academy on kouluttanut tähän mennessä 276 alanvaihtajaa uudelle uralle.
”Perinteisten koodauskurssien lisäksi vuonna 2019 Academylla kasvoivat asiakkaille suoraan räätälöidyt kurssit: järjestimme kursseja myös koodauskurssien ulkopuolelle, kuten pilvipalveluteknologioihin ja data-analytiikkaan. Tuloksissa näkyvät myös yritysten kokemukset Academysta: he ovat saaneet joustavasti ja nopeasti tarpeisiinsa koulutettuja täsmäosaajia”, Academyn toimitusjohtaja Jukka Pulkkinen sanoo.
”Teimme viime vuonna ensimmäisen kurssimme pääkaupunkiseudun ulkopuolelle Tampereelle, mikä on myös vahvistanut Academyn kasvua”, Pulkkinen jatkaa.

Academy muutti viime vuonna kurssimäärän kasvun vuoksi suurempiin tiloihin Espoon Keilaniemessä. Kurssien suosio on myös vaikuttanut Academyn henkilöstön määrään. Yrityksen työntekijöiden määrä kasvoi neljästä kuuteen ja opettajaverkostoa on kasvatettu uudella osaamisella.

Lisätietoja:

Laura Christie
toimitusjohtaja
Academic Work
puh. 050 447 9604
laura.christie@academicwork.fi

Jukka Pulkkinen
toimitusjohtaja
Academy
puh. 050 447 2747
jukka.pulkkinen@academy.fi

Medialle julkaisuvapaita kuvia: Laura Christie ja Jukka Pulkkinen >>

Academic Work on nuoriin ammattilaisiin erikoistunut henkilöstöpalvelu- ja rekrytointiyritys, joka on Suomen vahvin osaaja nuorten korkeakoulutettujen työllistämisessä ja urakehityksessä. Academic Workin sisaryhtiönä toimii koulutusyritys Academy. Academy kouluttaa ja työllistää osaajia uusiin tehtäviin toimialoilla, joilla on osaamispula. Academic Work Finland on osa Academic Work Groupia. Yritys on aloittanut toimintansa Suomessa vuonna 2008. Kansainvälisesti yritys välittää konsernitasolla noin 20 000 työpaikkaa vuosittain. Academic Work Finlandin liikevaihto vuonna 2019 oli 54,5 miljoonaa euroa. www.academicwork.fi

Academy kouluttaa ja työllistää osaajia uusiin tehtäviin toimialoilla, joilla on osaamispula. Yritys tarjoaa kiihdytettyyn oppimismalliin perustuvia 12 viikon intensiivikoulutuksia. Koulutukset toteutetaan avoimissa luokissa tai räätälöityinä asiakasyritysten tarpeeseen. Academy Finland on Academic Workin sisaryritys ja osa Academy Groupia. Academy aloitti toimintansa Ruotsissa vuonna 2015, Suomessa vuonna 2017 ja toimii lisäksi Saksassa sekä pian myös Norjassa. Vuonna 2019 Academy Group koulutti toimintamaissaan lähes 1000 ihmistä uudelle uralle. www.academy.fi