Aberdeen Standard Investments hankkii enemmistön Outokummun Energiasta

Aberdeen Standard Investments (ASI) ostaa 66 prosentin osuuden Outokummun Energia Oy:stä. Outokummun kaupunginhallitus ja -valtuusto ovat hyväksyneet kaupan.

Vuonna 2000 perustetulla Outokummun Energialla on yli 5 000 sähköjakelun asiakasta ja yli 4 000 energia-asiakasta. Yhtiö tuottaa, myy ja jakelee sähköä ja lämpöä tehokkaasti, luotettavasti ja päästöjä vähentäen. Outokumun energian jakelualueella on yli 1 000 km sähköverkkoa ja sen kaukolämpöverkko on noin 30 km:n mittainen. Lämmöntuotannossa käytetään pääosin ympäristöystävällisiä energianlähteitä.

Kaupan jälkeen Outokummun Energialla on vahva omistajaryhmä, jolla on runsaasti kokemusta energiainfrastruktuurista ja Outokummun kaupungin jatkuva tuki. Omistajat jakavat yhteisen tavoitteen kestävästä kasvusta ja haluavat varmistaa, että asiakkaille toimitetaan turvallista, luotettavaa ja kustannuksiltaan kilpailukykyistä energiaa.

Hankinta rahoitetaan ASI:n SL Capital Infrastructure II -rahastosta (”SLCI II”) ja se tulee olemaan ASI:n neljäs infrastruktuurisijoitus Suomessa. Yhtiön Economic Infrastructure -ohjelma sijoittaa infrastruktuurikohteisiin Euroopassa. Muita kohteita ovat mm. Suomen Kaasuenergia Oy, kaksi kaukolämpöyhtiötä Suomesta, aurinkovoimalat Puolassa, vesivoima Norjassa, rautatiekalusto Isossa-Britanniassa, kaksi kaasuputkea Alankomaissa ja nestesatamat Isossa-Britanniassa ja Saksassa.

”Sijoitus noudattaa strategiaamme hankkia ja kehittää laadukkaita infrastruktuuritoimijoita säännellyiltä aloilta ja työskennellä paikallisten sidosryhmien kanssa luotettavien ja turvallisten palvelujen takaamiseksi. Olemme hyvin tyytyväisiä, että Outokummun kaupunki valitsi meidät kumppanikseen kehittämään Outokummun Energiaa ja sen sähkö- ja lämmönjakelupalveluja. Yhteistyö hyödyttää kaikkia osapuolia ja odotamme hedelmällistä yhteistyötä kaupungin kanssa.”, kertoo Dominic Helmsley, Head of Economic Infrastructure, Aberdeen Standard Investments.

”Kauppa mahdollistaa Outokummun kaupungille pääomien tehokkaamman käytön ja noudattaa hyvin kaupungin riskinhallintastrategiaa. Kaupan avulla vapautuvia pääomia voidaan suunnata tärkeisiin tuleviin hankkeisiin ja samalla hajauttaa riskejä. Aberdeen Standard Investmentsin kansainvälisestä energiaosaamista on paljon hyötyä, kun valmistaudutaan tulevaisuuteen”, kertoo Pekka Hyvönen, Outokummun kaupunginjohtaja.

Lisätietoja:

Debbie Cowe
Global Media Manager
+44 (0) 7711 774017
Debbie.cowe@aberdeenstandard.com
Aberdeen Standard Investments

Aberdeen Standard Investments on globaali varainhoitoyhtiö, joka on sitoutunut luomaan pitkän tähtäimen arvoa asiakkaille. Meillä on noin 1 000 sijoitusalan ammattilaista ja hallinnoimme 501,2 miljardin euron* varoja. Meillä on asiakkaita noin 80 maassa ja palvelemme heitä yli 40 toimipisteessä globaalisti. Tämä takaa, että olemme lähellä asiakaitamme ja markkinoita, joille sijoitamme (* 30. kesäkuuta 2020).

Olemme vahvan näkemyksen ja pitkän tähtäimen sijoittajia. Uskomme jatkuvan, toistettavan sijoitusmenestyksen perustuvat yhteistyöhön ja tiimityöhön.
Standard Life Aberdeen Plc:n pääkonttori sijaitsee Skotlannissa. Yhtiöllä on noin 1,2 miljoonaa osakkeenomistajaa ja se on listattu Lontoon pörssiin.
Lisää Aberdeen Standard Investmentsistä https://www.aberdeenstandard.com/news-and-media

Outokummun Energia Oy

Outokummun Energia Oy muodostettiin vuonna 2000 ja sen edeltäjiä on ollut toiminnassa vuodesta 1913 lähtien. Outokummun kaupungin omistama yhtiö toimii suur-Outokummun alueella ja tuottaa, myy ja jakelee sähköä sekä lämpöä asiakkailleen. Vuoden 2019 loppuun mennessä sillä oli noin 5280 jakeluverkon asiakasta ja 4260 energia-asiakasta. Yhtiön sähköverkko kattaa suurimman osan Outokummun alueesta. Kaukolämmön jakelu puolestaan toimii uusiutuvien puumateriaalien avulla.

Outokummun kaupunki

Outokumpu sijaitsee Itä-Suomessa, Pohjois-Karjalan alueella. Asukkaita Outokummusta 100 km säteellä on noin 250 000. Teollisuuden lisäksi Outokumpu tunnetaan myös kuparikaivoksestaan. Outokummun teollisuudella ja liiketoiminnalla on monipuolinen historia. Tällä hetkellä suurimmat työllistäjät alueella ovat tunnettuja tuotemerkkejä, kuten Outotec, HK Scan, Finelcomp ja Elementis.

 

Important Information

For Professional Investors only

The value of investments, and the income from them, can go down as well as up and you may get back less than the amount invested. Past performance is not a guide to future results. Tax treatment depends on the individual circumstances of each investor and may be subject to change in the future. We recommend that you seek financial advice prior to making an investment decision.

The details contained here are for information purposes only and should not be considered as an offer, investment recommendation, or solicitation to deal in any investments or funds and does not constitute investment research, investment recommendation or investment advice in any jurisdiction. Any research or analysis used to derive, or in relation to, the above information has been procured by us for our own use, without taking into account the investment objectives, financial situation or particular needs of any specific investor, and may have been acted on for own purpose. No warranty is given as to the accuracy, adequacy or completeness of the information contained in this communication and no liability for errors or omissions in such information. Readers must make assessments to the relevance, accuracy and adequacies of the information contained in this communication and make independent investigations, as they may consider necessary or appropriate for the purpose of such assessments. Any opinion or estimate contained in this communication, are made on a general basis.   No information contained herein constitutes investment, tax, legal or any other advice, or an invitation to apply for securities in any jurisdiction where such an offer or invitation is unlawful, or in which the person making such an offer is not qualified to do so.

Issued in the United Kingdom (UK) by Aberdeen Asset Managers Limited, registered in Scotland (SC108419) at 10 Queen’s Terrace, Aberdeen, AB10 1XL, and Standard Life Investments Limited registered in Scotland (SC123321) at 1 George Street, Edinburgh EH2 2LL. Both companies are authorised and regulated in the UK by the Financial Conduct Authority.